Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е шокиран от факта,

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е шокиран от факта,
Коментари Харесай

Зеленски е разочарован от отказа на Израел

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е " шокиран " от обстоятелството, че Израел не е дал на Киев противоракетни системи , които да му оказват помощ да противодейства на съветските офанзиви, заяви " Ройтерс ".

Зеленски е изискал оръжията малко след началото на войната през февруари. Той е загатнал израелската система " Железен купол ", която постоянно се употребява за прехващане на ракети, изстрелвани от палестински бойци в Газа.

" Не знам какво се е случило с Израел. Честно казано, съм в потрес, тъй като не разбирам за какво не можаха да ни обезпечат противовъздушна защита ", сподели той.
 С нова тактичност Израел пречи на оръжейните доставки на Иран за Сирия
С нова тактичност Израел пречи на оръжейните доставки на Иран за Сирия

Йерусалим уголемява обсега на въздушните си удари към летищата

Зеленски направи тези забележки в изявление пред френски кореспонденти в сряда. Неговата канцелария разгласява запис на изявлението в събота.

Коментарите на Зеленски бяха по-силни от тези, които той направи през март, когато укори Израел за нежеланието му да изпрати оръжия. Тогава Израел не се ангажира, като съобщи, че ще помогне на Украйна с каквото може.

Израел, който осъди съветското навлизане, се притеснява да не утежни връзките си с Москва, която е мощен фактор в прилежаща Сирия , където израелските сили постоянно нападат проирански шиитски милиции.

" Разбирам - те са в сложна обстановка във връзка с обстановката със Сирия и Русия ", сподели Зеленски, като добави, че не насочва обвинявания.
 Зеленски прикани Израел да се причисли към глобите против Русия
Зеленски прикани Израел да се причисли към глобите против Русия

И даване на практическа помощ на Украйна в противопоставяне на съветската експанзия

" Аз посрамвам обстоятелствата. Разговорите ми с израелското управление не са съдействали с нищо за подкрепяне на Украйна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР