Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ако Москва организира референдуми

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ако Москва организира референдуми
Коментари Харесай

Зеленски: Без преговори с Москва, ако организират референдуми в окупираните територии

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че в случай че Москва провежда референдуми за присъединение към Русия в следените от нея елементи на Украйна, не може да има договаряния с Украйна или с интернационалните ѝ съдружници, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ако окупаторите продължат по пътя на организирането на псевдореферендуми, ще си затворят всеки късмет за договаряния с Украйна и свободния свят, от каквито съветската страна явно ще се нуждае в някакъв миг ", съобщи Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Руските сили и сепаратистките им съдружници към този момент управляват обширни територии в Източна и Южна Украйна. Зеленски акцентира, че Киев се придържа към позицията си, че няма да отстъпи никаква територия на Русия. " Няма да отстъпим нищо от това, което е наше ", съобщи украинският президент.

Представители на Русия и Украйна организираха няколко кръга на договаряния скоро след началото на съветското настъпление, само че на тях не беше реализиран необикновен напредък. От март не са провеждани нови договаряния, като всяка от страните упреква другата за прекъсването им, напомня Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР