Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път заяви, че е ...

Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път заяви, че е

Зеленски настоя пред Макрон да не се допуска участието на руски атлети в Олимпийските игри в Париж

Украинският президент Володимир Зеленски за следващ път съобщи, че е срещу присъединяване на съветски спортисти на Олимпийските игри в Париж през 2024 година, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Обсъдихме дипломатически стъпки за преустановяване на войната .

Подчертах, че спортистите от Руската федерация не бива да вземат участие в Олимпийските игри в Париж през 2024 година ", написа той в " Туитър ", откакто организира телефонен с френския президент Еманюел Макрон.

През декември Зеленски изиска

от президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах да остави в мощ за непрекъснато възбраната за присъединяване на съветски спортисти в интернационалните надпревари.

Олимпийската среща на върха на 9 декември позволи опцията спортистите от Русия и Беларус да се завърнат

на интернационалните надпревари макар съветската инвазия в Украйна. Тогава Олимпийски съвет на Азия (ОСА) изиска да се разиска възможното разрешаване на спортистите от двете страни да вземат участие в надпревари под негова закрила, при изискване че те се състезават под безпристрастен байрак и без да се извършват националните им химни. Участниците в срещата се съгласиха да проучат тази опция. 

На заглавната фотография: Украинският президент Володимир Зеленски и Еманюел Макрон на взаимна конференция, дадена по време на аудиенция на френския държавен глава в Киев в средата на юни.

Източник: vesti.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg