Украинският президент Володимир Зеленски внесе в парламента проектозакон за санкции

...
Украинският президент Володимир Зеленски внесе в парламента проектозакон за санкции
Коментари Харесай

Украйна със законопроект за санкции срещу Иран за срок от 50 години

Украинският президент Володимир Зеленски внесе в Народното събрание проектозакон за наказания против Иран за период от 50 години. Документът беше оповестен на уеб страницата на украинския парламент.

В него се показва, че Володимир Зеленски предлага да се наложи възбрана на комерсиалните покупко-продажби с Иран за военни артикули и артикули с двойна приложимост, както и да се лимитират комерсиалните покупко-продажби с услуги за тяхната доставка, продажба, трансфер, произвеждане или използване; да се забрани на иранските жители да трансферират капитали отвън Украйна; да забрани вложенията в и в интерес на ирански граждани; да забрани прехвърлянето на технологии и права върху интелектуална благосъстоятелност на ирански граждани; да прекрати обслужването на електронни платежни принадлежности, издадени от ирански резиденти.

Документът е направен от украинското държавно управление през април. Санкциите ще влязат в действие, откакто Службата за национална сигурност на Украйна (СНСУ) одобри съответното решение и Върховната рада го утвърди.

През лятото медиите и публични представители на Съединени американски щати оповестиха, че Русия купува от Иран безпилотни апарати, които да употребява по време на войната в Украйна. Москва отхвърли това. През есента на 2022 година иранското външно министерство съобщи, че е доставяло дронове на Русия " в дребни количества " още преди началото на нашествието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР