Украинският президент Володимир Зеленски призова Запада да забрани влизането на

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова Запада да забрани влизането на
Коментари Харесай

Зеленски с нова претенция, какво поиска този път

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Запада да забрани влизането на съветски жители и съобщи, че сходна мярка ще е по-ефективна от актуалните наказания, съобщи Би Би Си.

Пред американското издание " Вашингтон поуст " Зеленски съобщи, че руснаците би трябвало да живеят в техния си свят, до момента в който не си трансформират философията, предае БНР. Руските жители към момента могат да влизат с визи в Европейския съюз и Съединените щати.

Естония и Финландия излязоха с изказвания в тази посока. Естонският министър председател Кая Калас прикани да се спре издаването на визи за руснаци с думите, че " да посещаваш Европа е привилегия, а не човешко право ". Вчера финландският министър председател Сана Марин съобщи, че не е редно, до момента в който Русия води брутална нападателна война в Европа, руснаците да водят естествен живот и да пътуват в Европа.

Очаква се Финландия и Естония да издигнат тематиката за визите за съветски жители на идната среща на европейските външни министри.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков осъди предлагането на Володимир Зеленски и разгласи, че всеки опит за изолираност на руснаците или Русия е развой без хоризонт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР