Украинският президент Володимир Зеленски призова всички жители на окупираните от

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова всички жители на окупираните от
Коментари Харесай

Зеленски: Нашата задача №1 е за Русия да бъде все по-трудно да води война

Украинският президент Володимир Зеленски прикани всички поданици на окупираните от съветските сили украински територии да бъдат деликатни и да не се доближават до военните обекти на съветската войска, осведоми БНР.

Причините за детонации там могат да бъдат доста разнообразни, само че имат едно и също значение - унищожаването на военното съоръжение избавя живота на нашите хора, акцентира украинският държавен глава.

" Ръководството на Русия чака, че украинците, европейците и целият свят ще се изморят от тази война. Трябва да създадем всичко, тъй че не ние или нашите другари и сътрудници да се изморят, а това да се случи с враговете ни. За да изгоним окупаторите от Украйна, всеки ден би трябвало да вършим по този начин, че за Русия да бъде все по-трудно да води война. Това е нашата военна и политическа задача номер едно ", съобщи Зеленски в обичайното си послание към украинския народ, оповестено на уеб страницата му.

Във вторник серия от детонации раздрусаха анексирания от Русия Крим. В северната част на полуострова се взривиха муниции в склад, а Москва дефинира случая като " бойкот " и призна, че той е дело на въоръжени групировки, лоялни на Украйна.

Руската Федерална работа за сигурност приписа на украински " саботьори " и офанзиви против електропроводи на Курската атомна електроцентрала.
Украйна нито удостовери, нито отхвърли присъединяване си в серията от гърмежи в Крим.

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР