Украинският президент Володимир Зеленски призова украинците да бъдат търпеливи и

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова украинците да бъдат търпеливи и
Коментари Харесай

Зеленски: Трябва да направим всичко, за да оцелеем тази зима

Украинският президент Володимир Зеленски прикани украинците да бъдат търпеливи и мощни, с цел да устоят на суровите зимни условия, докато специалистите продължават с усилията за възобновяване на електрозахранването и други услуги, които бяха прекратени от съветските въздушни удари.

От началото на октомври Русия нанася удари по енергийната инфраструктура на Украйна, което води до спиране на електрозахранването и оставя милиони хора без отопление, до момента в който температурите се намаляват. Проблеми с електричеството има в цяла Украйна.

 
Врагът се надява да употребява зимата против нас. Да трансформира студената зима и лишенията в част от своя гнет. Трябва да създадем всичко, с цел да оцелеем тази зима, без значение какъв брой сложна е тя. И ние ще издържим. Русия към момента има ракетно и артилерийско преимущество. Но ние имаме нещо, което окупаторите нямат и няма да имат. Ние пазиме дома си и това ни дава най-силната мотивация. 
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че от през днешния ден спиранията на електрозахранването ще бъдат лимитирани до планувани " стабилизиращи " спирания, с цел да се възвърне работата на мрежата, само че добави, че обстановката остава сложна.

Най-големият снабдител на електрическа енергия в страната, заяви, че са планувани спирания на електрозахранването в три други района - Одеса, Донецк и Днепропетровск в южната и източната част на Украйна.

Положението на цивилното население в Херсон към момента е извънредно тежко. Русия нанася непрекъснати удари по града от другата страна на реката, като всекидневно предизвиква жертви измежду цивилното население. Само през последните дни има към 50 удара по инфраструктура и жилищни региони. Това затруднява и завръщането на локалното население към естествения живот, изключително когато липсват съществени комунални услуги в навечерието на зимата. В една от лечебните заведения доктор се оплаква от дефицит на вода и електрическа енергия, който излага на риск интервенциите и други медицински процедури.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР