Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си в окупираните от

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си в окупираните от
Коментари Харесай

Зеленски призова сънародниците си под руска окупация да въстанат.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани сънародниците си в окупираните от Русия елементи на страната да въстанат.

В обичайното си среднощно послание той още веднъж упрекна Русия в гнет и добави, че нападенията против цивилни в региона на Николаев и Харков за следващ път потвърждават, че е належащо да се усили военната помощ за Украйна.

Въоръжените сили на Украйна, разузнаването и правоохранителните органи няма да оставят без отговор съветския обстрел в Днепропетровска област, съобщи Зеленски, който се обърна и към жителите на окупираните територии с апел, в случай че имат значима информация за врага, да я оповестяват на украински военни и спецслужбите.

" Колкото повече загуби търпят окупаторите, толкоз по-скоро ще можем да освободим земята си и да подсигуряваме сигурността на Украйна. За това би трябвало да мислят всички, които пазят и оказват помощ на нашата страна ", съобщи Зеленски.

Чуждестранните кредитори на Украйна утвърдиха двугодишен мораториум върху заплащанията по облигации за близо 20 милиарда $.

Днес в Копенхаген стартира конференция на министрите на защитата на страните, които поддържат Украйна. Те ще обсъдят нова военна помощ за Киев.

Също през днешния ден в Ню Йорк изключително ще заседава съветът за сигурност на Организация на обединените нации за рецесията към Запорожката атомна електроцентрала.

Киев и Москва взаимно се упрекват, че през миналите почивни дни са бомбардирали най-голямата централа в Европа.

Михаил Улянов, който е непрекъснат представител на Москва в Международната организация за атомна сила, съобщи пред съветската държавна телевизия, че зоната на радиационни провали, в случай че централата в действителност пострада, ще обхване територии в радиус от 5500 километра - това включва по-голямата част от Украйна, елементи от Русия, Турция, Румъния и България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР