Украинският президент Володимир Зеленски призова днес Украйна да бъде приета

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова днес Украйна да бъде приета
Коментари Харесай

Зеленски с важен призив. Моментът е настъпил


Украинският президент Володимир Зеленски прикани през днешния ден Украйна да бъде призната в НАТО и Европейски Съюз. Президентът на Украйна се включи във втората среща на водачите от Европейската политическа общественост, която се организира в Молдова. 

" Подготвяме се и за среща на върха, отдадена на мира, която да насочи света към използването на обща мирна формула. Това е належащо в международен мащаб. Моментът настъпи и подозренията би трябвало да изчезнат. Позитивните решения за Украйна ще са положителни решения за всички ", каза Володимир Зеленски.
-->
Германският канцлер Олаф Шолц пък акцентира, че помощта за Украйна би трябвало да продължи. Европейската политическа общественост беше образувана след началото на нашествието в Украйна по предложение на френския президент Еманюел Макрон. В нея вземат участие близо 50 европейски водачи, а тези на Беларус и Русия не са измежду тях.Втората среща на общността се организира покрай сепаратисткия район Приднестровие в Молдова, където Москва е разположила свои военни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР