Украинският президент Володимир Зеленски призна в сряда, че украинската армия

...
Украинският президент Володимир Зеленски призна в сряда, че украинската армия
Коментари Харесай

Зеленски: Ситуацията в Донбас е много тежка

Украинският президент Володимир Зеленски призна в сряда, че украинската войска се намира в доста сложна обстановка в Донбас. Той посочи, че става въпрос за регионите на градовете Лисичанск, Авдеевка, Артемовск (Бахмут). „ Ситуацията там остава доста сложна и доста тежка”, сподели украинският държавен глава във видеообръщение в Telegram.
Той съобщи, че управляващите на страната вършат всичко допустимо да получат съвременни артилерийски системи от западните съдружници, с цел да отговорят вярно на настъплението на войските на сепаратистките Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР), настоящи с поддръжката на съветските въоръжени сили.
Първите съветски бойци от специфичните елементи влязоха в Лисичанск, съобщи в сряда чеченският президент Рамзан Кадиров, като означи, че градът „ скоро ще бъде освободен от украинските окупатори”. Междувременно офицерът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко не изключва, че петролната рафинерия в Лисичанск към този момент може да е завладяна от силите на ЛНР и съветските въоръжени сили. Магистралата, свързваща Артемивск и Лисичанск, е блокирана от военните на ЛНР и Русия, като доставките на въоръжените сили на Украйна за Лисичанск са изцяло прекратени, съобщи пред ТАСС Виталий Киселев, помощник-министър на вътрешните работи на ЛНР.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР