Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Славянск в близост до

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Славянск в близост до
Коментари Харесай

Володимир Зеленски се появи на фронтовата линия в Донбас, поздрави от Славянск бойците за деня на ВСУ

Украинският президент Володимир Зеленски дойде в Славянск наоколо до фронтовата линия в региона на Донецка област с цел да поздрави бойците от ВСУ по случай Деня на Въоръжените сили на Украйна – 6 декември. Откакто е президент Зеленски обичайно посреща деня с военни, които служат на предна линия и " държат фронта ". Украинският водач снима видеопослание към служещите във ВСУ на фона на знака надписа " Славянск ", зад който се вижда трафик на военна техника.
 

 
" Господа офицери, сержанти, бойци! Уважаеми военнослужещи! Уважаеми ветерани! С цялото си сърце, от името на Украйна, ви приветствам с великия празник, на този популярен ден - Деня на въоръжените сили на Украйна! През годините сме се включвали от разнообразни места, прекланяйки се пред нашите бойци, давайки доклад в разнообразни градове на страната. И постоянно започваме да си спомняме нашите починали герои. Всички тези, които са дали живота си за Украйна. Всички, чиято памет апелирам да почетем с минута безмълвие - откри тази минута през днешния ден, тя е доста значима ", споделя Зеленски.
 
Украинският президент добави още: " Днес е денят на ВСУ, времето на ВСУ, годината на ВСУ, времето, в което всички виждат какво значат украинските бранители. Някой се назова " втората войска в света ", всички виждат за кого е първото място, всички виждат вашите сили, устойчивост, вашите умения ".
 
Зеленски изрази убеденост, че Украйна ще отпразнува деня на Въоръжените сили на Украйна под спокойно небе в центъра на Киев. Президентът още веднъж изрази убеденост, че Украйна ще си върне и Луганск, и Донецк, и Крим.
 
Славянск се намира на територията на самопровъзгласилата се и анексирана от Русия Донецка национална република. На 30 септември Владимир Путин и водачите на сепаратистите от т. н. ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонската области подписаха контракти за присъединението на анексираните вследствие на незачитан интернационално референдум територии на Украйна.
 
На 4 октомври Путин подписа закон за ратификация на договорите за приемането на районите в състава на Руската федерация, само че малко по-късно съветската войска беше принудена да се изтегли от Херсон. Към днешна дата самият Славянск е под контрола на Киев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР