Украинският президент Володимир Зеленски предупреди в понеделник, че Русия изпраща

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди в понеделник, че Русия изпраща
Коментари Харесай

Зеленски иска военна hi-tech от Южна Корея

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести в понеделник, че Русия изпраща „десетки хиляди“ бойци и „колосално количество техника“ в Украйна в подготовка за идната атака.

В тирада пред южнокорейския парламент той изиска военна помощ, заявявайки, че „Южна Корея разполага с боен хардуер, който може да спре съветските кораби и ракети“.

„Украйна се нуждае от разнообразни военни технологии – от самолети до танкове. Южна Корея може да ни помогне “, уточни украинският президент.

Зеленски също по този начин съобщи, че Русия съзнателно се цели в жилищни региони и добави, че локалните управляващи „дори не могат да изброят броя на смъртните случаи“.

Той означи, че в обсадения град Мариупол е имало „десетки хиляди убити“ и че съветските сили до момента са унищожили съвсем 300 лечебни заведения и 938 образователни заведения в цялата страна.

„Мариупол е опустошен, има десетки хиляди починали, само че все пак руснаците не стопират офанзивата си “, сподели Зеленски във видеообръщение към южнокорейските депутати.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР