Украинският президент Володимир Зеленски посети Донецката област, в която се

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети Донецката област, в която се
Коментари Харесай

Володимир Зеленски посети войниците от фронта край Бахмут

Украинският президент Володимир Зеленски посети Донецката област, в която се водят най-тежките сражения от съветската военна инвазия.

Снимки и клипове от визитата демонстрират по какъв начин Зеленски организира срещи и дава награди на бойци от фронтовите позиции в Бахмут.

Това е най-горещата точка от бойните дейности в последните няколко месеца, като украинските сили удържат позициите в града, до момента в който са атакувани от редовата съветска войска и наемниците от " Вагнер ".

Президентът е изслушал и отчет за оперативната обстановка и хода на бойните дейности в района на Бахмут.

President Volodymyr Zelensky visited Ukrainian soldiers at front-line positions near Bakhmut in Donetsk Oblast on March 22, according to the President`s Office. During his visit, Zelensky received updates regarding the situation on the front line and presented awards to soldiers.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent)
" Имам достойнството през днешния ден да бъда тук, в източната част на нашата страна, в Донбас, и да наградя нашите герои, да ви благодаря и да ви стисна ръка. Благодаря ви, че защитавате страната, суверенитета, изтока на Украйна ", споделя Зеленски.

Володимир Зеленски е посетил и болница, в която се лекуват потърпевши украински военнослужещи.

" Искам да благодаря на медиците от Въоръжените сили на Украйна за техния професионализъм и работа. До успеха ще е нужно да спасявате живота на доста хора, които пазят нашата дъжрава. Вие я защитавате на своя фронт ", споделя още той.

Постоянните сражения в Бахмут не престават към този момент няколко месеца, като украинското военно командване и Зеленски считат, че градът не трябва да бъде напускан макар непрекъснатите офанзиви на руснаците и изпращането на стотици наемници като " пушечно месо " от " Вагнер " против позициите на армията на Украйна.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР