Украинският президент Володимир Зеленски подписа указ за учредяване на медал

...
Украинският президент Володимир Зеленски подписа указ за учредяване на медал
Коментари Харесай

Зеленски учреди медал За защита на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет за основаване на орден " За отбрана на Украйна " . Документът е оповестен на уеб страницата на президента.

Според документа тази премия може да бъде връчена на военнослужещи и чиновници на украинските въоръжени сили, Националната армия, СБУ, външното разузнаване, правоохранителните и други органи, които са взели участие директно в осъществяването на " ограничения за обезпечаване на защитата на Украйна , отбрана на сигурността на популацията и държавните ползи ".
 Зеленски с апел: Международната общественост да разгласи Русия за спонсор на тероризма
Зеленски с апел: Международната общественост да разгласи Русия за спонсор на тероризма

От съветска страна настояват, че украинските сили изправят цяла Европа на ръба на нуклеарна злополука

Указът планува и награждаване на доброволци или други лица, които интензивно са съдействали за осъществяването на задания, свързани с защитата на Украйна, се споделя в указа.

Украинското министерство на защитата разгласява фотография на медалите. Те се оферират в два типа: златни и сребърни. В първия случай лентата е зелено-червена, а във втория - сиво-червена. От едната страна на медала е изобразен украинският герб и четири кръстосани меча, а от другата - надписът " За отбраната на Украйна ".

Това е втората бойна премия, учредена от Зеленски от края на февруари насам. Първият е Кръстът за военни заслуги , за чието основаване украинският президент подписа декрет през месец май.

Наградата се присъжда за " персонална храброст и смелост или изключителна героична постъпка при осъществяване на бойна задача в условия на заплаха за живота и директен конфликт с врага ", се споделя в съответния декрет на Зеленски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР