Украинският президент Володимир Зеленски подписа указ за изпълнение на решението

...
Украинският президент Володимир Зеленски подписа указ за изпълнение на решението
Коментари Харесай

Зеленски наложи санкции на 185 фирми и физически лица

Украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет за осъществяване на решението на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна за въвеждане на наказания против юридически и физически лица , които Русия употребява за транспорт на военна техника и бойци с железопътен превоз.

Държавният глава заяви това във вечерното си послание в събота, представен от " Укринформ ".

" Днес подписах декрет за осъществяване на решението на СНБО за наказания против юридически и физически лица, които държавата-агресор употребява за превозване на военна техника и бойци по железопътен превоз. Мерките   засягат 185 компании и физически лица ", сподели Зеленски.

Той сподели, че активите на тези компании в Украйна се блокират, а наличната благосъстоятелност ще бъде употребена за защитата на страната.

Той също по този начин добави, че ще бъде осъществена спомагателна работа, с цел да се подсигурява, че сходно блокиране се ползва от други страни.
 Зеленски срещу връщането на съветските спортисти на интернационалните надпревари
Зеленски срещу връщането на съветските спортисти на интернационалните надпревари

Той е отчаян от позицията на шефа на МОК

Зеленски благодари на всички, които оказват помощ на Украйна да ускори глобите против Русия.

" Между другото, благодаря на всички следователи, които разкриват методите, употребявани от терористичната страна в опит да заобиколят глобите ", добави той.

Припомняме, че в събота той се разгласи срещу връщането на съветските спортисти на интернационалните надпревари. 

" Олимпийските правила и войната радикално си опонират. Русия би трябвало да спре експанзията и терора и едвам по-късно ще може да се приказва за присъединяване на Русия в олимпийското придвижване ", се споделя в обявата.

По-рано ръководителят на Международния олимпийски комитет Томас Бах съобщи, че мнозина по света поддържат концепцията за връщане на съветски и беларуски спортисти на интернационалните надпревари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР