Украинският президент Володимир Зеленски остро критикува ООН и Червения кръст

...
Украинският президент Володимир Зеленски остро критикува ООН и Червения кръст
Коментари Харесай

Зеленски критикува ООН и Червения кръст


Украинският президент Володимир Зеленски остро подлага на критика Организация на обединените нации и Червения кръст за неналичието на навременна реакция при разрушаването на Каховската водноелектрическа централа, което провокира филантропична злополука в района.

В изявление за немския вестник " Билд " и във вечерното си телевизионно послание Зеленски съобщи, че Украйна не е получила координиран отговор на молбата на Червения кръст да изпрати свои чиновници в региона на бедствието.

" Наистина бих желал да благодаря на интернационалните организации, които неотложно поддържаха Украйна поради гърмежа, осъществен от Руската федерация. Експлозия, която докара до такова екологично злополучие. Но през днешния ден не мога да благодаря на интернационалните организации ", съобщи Зеленски.

По думите му в отговор на молбата да дойдат представителите на Украйна са чули " някакви диалози за мандата, за това дали би трябвало да го създадат или не ".

Във вечерното си телевизионно послание Зеленски съобщи, че интернационалните организации , в това число Международният комитет на Червения кръст, " незабавно са се присъединили в избавителната интервенция и са помогнали на хората в окупираната част на Херсонска област ".

Цитат на посланието: Всеки умрял там е присъда за интернационалната архитектура, за интернационалните организации, които са не запомнили по какъв начин да избавят човешки животи. Ако в този момент в региона на тази злополука няма интернационална организация, това значи, че тя въобще не съществува, което значи, че е неспособна. Владимир Зеленски Президент на Украйна

Всеки умрял там е присъда за интернационалната архитектура, за интернационалните организации, които са не запомнили по какъв начин да избавят човешки животи. Ако в този момент в зоната на бедствието няма интернационална организация, това значи, че тя въобще не съществува, което значи, че е некомпетентна.

Зеленски твърди, че хората към този момент са починали вследствие на аварият а във водноелектрическата централа " Каховка ". " От окупираната страна са починали хора, животни. От покривите на потопените къщи хората към този момент виждат да плуват удавени хора. И това е от тази страна, краткотрайно окупираната страна ", споделя Зеленски в изявление за вестник " Билд ".

Той твърди, че когато украинските управляващи се пробват да изведат хората от окупираните региони, съветските войски откриват огън.

Журналистът от " Билд " също по този начин пита Зеленски дали Украйна разполага с съответни доказателства, че точно Русия е взривила Каховския хидроенергиен язовир. В отговор Зеленски напомни, че украинските управляващи са предизвестили още през предходната година, че централата е минирана - и може да бъде взривена, " когато усетят, че започваме да деокупираме териториите си ".

" С какви доказателства можем да разполагаме? Моля, пуснете нашите хора на обекта и ние ще намерим доказателства. Тоест няма никакви противоположни доказателства от никого ", добави Зеленски.

Какво още сподели Зеленски:

Той разяснява изявления в западната преса, съгласно които саботажът на разклоненията на газопровода " Северен поток " може да е проведен от организации, свързани с Украйна.

" Украйна не е направила нищо сходно. Никога не бих направил това ", сподели Зеленски. - Вярвам, че нашите военни и нашето разузнаване не са създали нищо сходно. В
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР