Украинският президент Володимир Зеленски обяви снощи, че слага край на

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви снощи, че слага край на
Коментари Харесай

Киев къса дипломатическите отношения със Сирия, след като призна ЛНР и ДНР -

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи нощес, че поставя завършек на дипломатическите връзки със Сирия, откакто режимът в Дамаск призна независимостта на проруските сепаратистки републики в Донецк и Луганск, подкрепяни от Русия от 2014 година, съобщи Франс прес.

" Вече няма да има връзки сред Украйна и Сирия ", съобщи Зеленски във видео в Телеграм, потвърждавайки, че " натискът на глобите " против Дамаск, съдружник на Русия, " ще стане още по-голям ".

" Това е незначителна история ", означи с неуважение той, предпочитайки да подчертава върху подписването в Брюксел на съглашение за режим на " безвизов транспорт " на товари от Украйна в Европейския съюз.

Вчера Сирия разгласи, че признава така наречен Донецка и Луганска национални републики в Източна Украйна за самостоятелни и с това стана първата страна (след Русия), която го направи.

Това не е първият случай, когато Сирия показва поддръжката си за територии, приети от Русия за самостоятелни. През 2018 година Дамаск призна независимостта на сепаратистките региони Абхазия и Южна Осетия в Грузия.

Сирия и Русия са съдружници от десетилетия, само че връзките им станаха доста по-тесни при сирийския спор и военната интервенция на Москва от 2015 година насам на страната на режима на Башар Асад.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР