Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че води тотална война

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че води тотална война
Коментари Харесай

Русия нанесе 1474 ракетни удара с общо 2275 ракети, води "тотална война" срещу Украйна, заяви украинският президент

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че води " тотална война " против страната му. В постоянното си среднощно послание към нацията, което насочи в навечерието на навършването на три месеца от началото на войната, Зеленски сподели, че съветските въоръжени сили са нанесли 1474 ракетни удара с общо 2275 ракети. Огромното болшинство от тях поразиха цивилни цели, обърна внимание той.

" Наистина не е имало такава война на европейския континент от 77 години ", акцентира Зеленски. Украинският президент сподели, че при съветска ракетна офанзива против град Десна, на 55 километра северно от столицата Киев, предходната седмица са били убити 87 души. Сега Русия е съсредоточила своите войски в източния район Донбас, към градове като Бахмут, Попасная и Северодонецк, съобщи той.

Зеленски прикани украинците, които не са на бойното поле, да оказват помощ както могат, и означи, че неговата задача е да работи за усилване на интернационалния напън върху Русия. " Абсолютният приоритет са оръжия и боеприпаси за Украйна ", акцентира той.

Трима цивилни са били убити при съветски офанзиви в Донецка област през вчерашния ден, заяви губернаторът на източния украински район Павло Кириленко. Той не даде детайлности. Вчера Кириленко сподели, че се водят тежки боеве покрай прилежащата Луганска област и че фронтовата линия е под непрестанен обстрел. " Ситуацията е сложна ", призна той.

Кириленко заяви още, че огромна част от жителите на Донецка област към този момент са евакуирани. В частта от района, която бе под украински надзор преди началото на съветската инвазия, са живеели 1,6 милиона души. От тях са останали " не повече от 320 хиляди индивида ", сподели той.

Губернаторът на Луганска област Серхий Гайдай заяви, че евакуирането на локалните поданици продължава всеки ден. Хората " се съгласяват на риска (да заминат), " тъй като това, което става в градовете, е доста по-лошо ", сподели той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР