Украинският президент Володимир Зеленски каза, че от началото на конфликта,

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че от началото на конфликта,
Коментари Харесай

Русия е унищожила над 2600 украински танка, около 650 дрона, както и 142 самолета

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че от началото на спора, доскоро повече от 2 месеца към 23 000 съветски бойци са починали до момента в Украйна, съобщи ДПА.

Във видеообръщението си от тази нощ Зеленски акцентира също, че руснаците са изгубили над 1000 танка, съвсем 2500 други военни транспортни средства също са унищожени. Не е ясно какъв брой са убитите съветски бойци от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари. Москва досега е удостоверила гибелта на над 1000 свои бойци и показва, че броят на убитите украински бойци е над 23 000, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руското министерство на защитата заяви по-рано през вчерашния ден, че над 2600 украински танка и бронирани машини, към 650 дрона, както и 142 самолета и 112 хеликоптера са били извадени от строя.

Преобладаващата част от сраженията бяха съсредоточени в Луганск и Донецк, наричани общо Донбас, които в огромна степен са следени от проруски сепаратисти, отбелязва ДПА. Смята се, че сега Русия насочва напъните си върху преодоляване на части от украинска територия в южната и източната райони на страната, откакто се провали в по-широката си атака.

Окупаторите натрупат спомагателни сили за нови офанзиви против нашите военни в източна Украйна, сподели Зеленски. Те построиха укрепления в района на Харков, в опит да засилят натиска в Донбас, добави президентът.

Държавният глава се обърна и към съветските военни: „ Всеки съветски боец към момента може да избави живота си. По-добре да оцелеете в Русия, в сравнение с да умрете на наша земя “. Зеленски заяви, че Украйна продължава договарянията за стягане на глобите против Русия. Президентът на Украйна разгласи, че „ в близко бъдеще “ се чака решение за ограничавания върху вноса на съветски петрол.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР