Украинският президент Володимир Зеленски и други украински представители дебатираха с

...
Украинският президент Володимир Зеленски и други украински представители дебатираха с
Коментари Харесай

Спор в Twitter относно руската инвазия: Зеленски срещу Мъск


Украинският президент Володимир Зеленски и други украински представители дебатираха с американския милиардер Илон Мъск в Twitter съветската инвазия в Украйна. По време на полемиката даже се стигна до обидни реплики, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Разговорът стартира с предложение на Мъск за мир сред Киев и Москва ,

основаващо се на нови референдуми под наблюдението на Организация на обединените нации, оставяне на Крим на Русия и на безпристрастен статут за Украйна. Милиардерът даже даде опция на почитателите си в Туитър да гласоподават " За " или " Против " тази концепция.

В отговор на което украинският президент Зеленски отговори с друго допитване, адресирано до почитателите на милиардера :

" Какъв Илон Мъск предпочитате, оня, който поддържа Украйна или оня, който поддържа Русия? "



Съветникът на Зеленски  - Михайло Подоляк, предложи по-добър проект за мир, при който да бъдат освободени окупираните територии ,

включително и анексирания Крим, да има демилитаризация и денуклеаризация на Русия и военнопрестъпниците да бъдат изправени пред интернационалното правораздаване.



А украинският дипломат в Германия даже беше по-краен и непосредствено съобщи на Илон Мъск :

" Моят отговор е доста изкусен и той е да вървите по дяволите ".



След това Мъск пледира, че Русия може да реши още по-голяма готовност на популацията си за една пълномащабна война ,

която ще докара до пагубен брой жертви и в двата лагера. " Една победа на Украйна е малко евентуална в една пълномащабна война. Ако ви е грижа за украинския народ, търсете мир ", съобщи той.



Зеленски към този момент сподели, че Киев няма да договаря с Москва, до момента в който Путин е президент, напомня Франс прес.

Източник: БТА    
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР