Украинският президент Володимир Зеленски и британският премиер Риши СунАк обсъдиха

...
Украинският президент Володимир Зеленски и британският премиер Риши СунАк обсъдиха
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Киев и Москва се размениха близо 200 военнопленници

Украинският президент Володимир Зеленски и английският министър председател Риши СунАк разискаха по телефона опциите за спомагателна поддръжка за украинската войска. Днес Португалия разгласи, че ще достави на Украйна танкове " Леопард 2 ". Киев и Москва се размениха близо 200 военнопленници.

Най-големият обект за строителни материали в южна Украйна беше изумен от съветски офанзиви против град Херсон, от който съветската войска се изтегли през ноември предходната година.

Дмитро Плетенчук - пресслужба на военната администрация на Херсон: " Градът е съвсем празен. За страдание, поради непрекъснатите обстрели, хората са принудени да изоставен града и в този момент са останали към 20 % от популацията. В Херсон няма безвредно място, руснаците ни бомбардират безмилостно ".

Ситуацията на фронта остава тежка, изключително в региона на Донецк, обави украинският президент. Украинците ще се бият колкото могат, с цел да задържат града цитадела Бахмут, сподели Володимир Зеленски.

Павло Дяченко, служител на реда в Бахмут: " Бахмут е непрекъснато под огън, непрестанно ни обстрелва артилерия. За жал, знаем, че умират хора, умират деца, други хора са ранявани ".

Президентът вдъхна вяра у сънародниците си след вчерашната си среща с ръководителите на европейската комисия и европейския съвет.

Володимир Зеленски, президент на Украйна: " Срещнахме схващане,че е допустимо Украйна да стартира договаряния за участие в Европейския съюз тази година ".

Украйна и Русия си размениха съвсем 200 военнопленници, като двете страни оповестиха за размяната поотделно.
Украинските управляващи разпространиха в обществените мрежи видео с украинските освободени пленници. Според шефа на президентската администрация, освободените бойци са 116. Сред тях има бранители на Мариупол, херсонски партизани, снайперисти от Бахмутското направление.

63-ма съветски военнослужещи бяха също освободени, разгласи съветското Министерство на защитата. Според него, интервенцията е протекла с посредническите старания на Обединените арабски емирства. Руската войска организира маневри със своите усъвършенствани танкове Т-90М като контрамярка против утвърждението на Германия за експорт на танкове " Леопард 1 " за Украйна. Полша разгласи, че към този момент е почнала образование на украински танкисти с тези машини. Освен от Германия, Украйна ще получи танкове " Леопард 2 " и от Португалия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР