Украинският президент Володимир Зеленски е предложил тристранна среща между него

...
Украинският президент Володимир Зеленски е предложил тристранна среща между него
Коментари Харесай

Зеленски е предложил тристранна среща с Путин и Байдън

Украинският президент Володимир Зеленски е предложил тристранна среща сред него самия и сътрудниците му от Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън, заяви консултант на Зеленски, представен от Франс прес.

" Президентът Зеленски предложи на президента Байдън и считаме, че това може да бъде направено, да се провежда тристранна среща, може би по видеоконферентна връзка, сред президента Байдън, президента Зеленски и президента Путин ", съобщи през вчерашния ден началникът на канцеларията на украинския държавен глава Андрий Ермак на събитие, проведено от центъра за разбори Атлантически съвет. " Все още чакаме отговора на съветската страна, само че американските ни сътрудници посрещнаха предлагането с избран интерес ", добави той.

По думите му това е дейна позиция, която включва Украйна в договарянията. " Ако става дума за разискване на архитектурата на сигурността в Европа, е належащо Украйна да взе участие ", акцентира съветникът.

Във вторник Зеленски прикани за привикване на четиристранна среща на високо ниво сред Киев, Москва, Париж и Берлин, с цел да " се постави завършек на спора " с проруските сепаратисти в източната част на Украйна.

Проведените тази седмица срещи на високо ниво сред Русия и Запада не разрешиха да се изключи риска от война в Украйна. Съединени американски щати, Европа и Киев упрекват Москва, че е разположила близо 100 000 бойци на границата със прилежащата страна, което може да е подготовка за инвазия. Руската страна отхвърля да има сходни планове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР