Украинският президент Володимир Зеленски беше избран за Личност на годината

...
Украинският президент Володимир Зеленски беше избран за Личност на годината
Коментари Харесай

Володимир Зеленски е Личност на годината на Time за 2022 г.

Украинският президент Володимир Зеленски беше определен за Личност на годината на списание Time.

Медията слага наедно с него и " духа на Украйна " поради продължаващата опозиция на украинския народ против военната експанзия на Русия.

44-годишният Зеленски беше определен за държавен глава от 2019 година, като неведнъж предупреждаваше европейските държавни управления за заплахата, която Кремъл съставлява.

В момента, в който армията на Путин нахлу в Украйна, имаше апели Зеленски да се изтегля дружно със фамилията си, само че той остана в Киев дружно със бранителите на столицата.

Журналистът от Time Саймън Шустър показва, че триумфът на президента като водач по време на войната разчита на обстоятелството, че " куражът е инфекциозен " и с помощта на това е съумял да стимулира към опозиция против агресора цялото общество още в първите дни на нашествието.

Самият Зеленски споделя пред Time, че към момента не е приключил най-великата и значима задача за своята страна.

Изданието показва, че измежду " подгласниците " в акцията за Личност на 2022 година са били още китайският президент Си Дзинпин (който стартира невиждан нов мандат като водач на Комунистическата партия), републиканката Лиз Чейни, която е измежду вътрешнопартийните критици на Доналд Тръмп, както и някогашната брачна половинка на Джеф Безос - Маккензи Скот, която раздава огромна част от мултимилиардното си положение за благотворителни дела.

Кои бяха последните избраници на Time за персона на годината:
2021 година - Илон Мъск2020 година - Джо Байдън и Камала Харис поради успеха на президентските избори в САЩ2019 година - Грета Тунберг2018 година - " Пазителите ", проверяващи публицисти, които са преследвани от управляващите поради работата си, измежду тях беше и убитият саудитски опозиционер Джамал Кашоги2017 година - Жените от придвижването #MeToo2016 година - Доналд Тръмп поради успеха на президентските избори в САЩ2015 година - Ангела Меркел 2014 година - медиците, които съумяха да спрат епидемията от ебола в Африка2013 година - папа Франциск2012 година - Барак Обама поради успеха на президентските избори
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР