Украинският президент Владимир Зеленски да разследва сина на бившия американски

...
Украинският президент Владимир Зеленски да разследва сина на бившия американски
Коментари Харесай

Тръмп притискал Зеленски да разследва сина на Байдън

Украинският президент Владимир Зеленски да проверява сина на някогашния американски вицепрезидент Джо Байдън.

За това упорствал американският му сътрудник Доналд Тръмп в телефонен диалог през юли.

Той желал екипът на президента да работи по случая с юриста му Рудолф Джулиани. Джулиани удостовери, че е натиснал Украйна да проверява Байдън.

От Белия дом са отказали коментар.

Самият Тръмп не отхвърля за такива диалози, само че не прецизира какво тъкмо е изискал от Киев.

Самият Байдън, сега претендент за Белия дон, отхвърли на този стадий да разяснява слуховете. По думите му, нито един сериозен източник не ги е удостоверил.

Единственият ми коментар е президентът ни да стартира да се държи като подобен, е споделил той след предизборно събитие.

Припомняме, че в петък, украински представител удостовери, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп търси компромат против някогашния вицепрезидент Джо Байдън.

Правителството на Украйна чака зелена светлина от Тръмп за следствие на бизнес връзките на сина на Байдън с една от енергийните компании в източноевропейската страна.

Антон Геращенко, върховен консултант във вътрешното министерство на Украйна, заяви, че сега не се води следствие, само че държавното управление ще " ревизира ", когато администрацията на Тръмп изиска публично, осведоми The Daily Beast.

Преди дни американски медии оповестиха, че чиновник на разузнаването на Съединени американски щати е подал сигнал по отношение на диалог на Тръмп с задграничен водач. По-късно беше публикувана информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, в случай че даде компромат против Байдън.

Хънтър Байдън има връзки с украинската енергийна компания " Бурисма ".

Зеленски ще организира диалози с Тръмп в Ню Йорк през идната седмица. Това ще е първата им среща от встъпването в служба на Зеленски през май.

Украинският водач ще бъде в Съединени американски щати сред 23 и 26 септември, с цел да взе участие в Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР