Украинският президент съобщи на пресконференция днес, че е получил информация

...
Украинският президент съобщи на пресконференция днес, че е получил информация
Коментари Харесай

Зеленски съобщи за разкрит опит за преврат в Киев

Украинският президент заяви на конференция през днешния ден, че е получил информация за подготовка на държавен прелом " на 1-2 декември " и че има опити в него да бъде замесен Ринат Ахметов, най-богатият предприемач в страната.

" Не Ахметов приготвя държавен прелом. Ще ви отговоря на съветски - хора, служби, някои представители на Русия и някои приятели от Украйна разискват, че обществото било готово и че би трябвало да се съобщи информация, че все още Ринат Ахметов бил подготвен да се включи във въпроса за държавен прелом. Да го назовем по този начин - промяна на настоящия президент ", съобщи Владимир Зеленски, представен от Дневник.

По думите му в нагнетяването на напрежение вземат участие и медии и че в действителност хора от обкръжението на олигарха пробват да го вкарат в схемата.

Ринат Ахметов е основател за учредяването на " Донгорбанк " - в този момент Първа украинска интернационална банка. Собственик е на " Систем кепитъл мениджмънт " и посредством тази компания държи контролния пакет акции в над 100 промишлени предприятия, в които работят над 200 000 души. Притежава и футболния клуб " Шахтьор " Донецк.

Зеленски добави, че управляващите разполагат със звукозаписи, на които представители на двете страни разискват присъединяване на Ахметов, само че на тях не участва неговият глас. " Но аз нямам доверие в държавните преврати и нямам доверие, че той ще хукне да се занимава с това ", сподели още президентът. След това той съобщи,че не може да разкрива повече информация.

Президентът предложения предприемача с персонално благосъстояние от 7.6 милиарда $ (според сп. " Форбс " ) " да чуе информацията, която можем да споделим ".

На 17 ноември народен представител от ръководещата партия " Слуга на народа " (бел.ред. - по този начин се споделя ефирен сериал, донесъл известност на артиста Зеленски) съобщи, че Ахметов " мина към открита борба с президента " и " е в ход подготовка на решителна офанзива по всички фронтове ". Според Егор Чернев олигархът " има желание да смени властта и да избегне деолигархизацията " като " прибегне и към саботажи и проблеми в енергийния бранш, където управлява 70% от топлофикациите и топлоцентралите на страната ".

Зеленски е посочвал Ринат Ахметов измежду хората, които може да попаднат в лист с олигарси според подписания от него по-рано този месец закон за попречване на заканите за националната сигурност от такива лица. Държавните чиновници са задължени да подават заявления за контактите си с олигарси, а те, от своя страна, са длъжни да ги предизвестяват, че са в подобен лист. Освен това на олигарси е неразрешено да вършат дарения на политически партии.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява, че Русия няма нищо общо със събитията, за които твърди украинският президент.

На конференцията Зеленски е приказвал главно за военна опасност от Русия, когато споделя: " Изправени сме пред провокации освен от Руската федерация и евентуална ескалация - имаме огромни вътрешни провокации, получих информация, че на 1-2 декември в страната ни може да се направи опит да държавен прелом ".

Президентът в нито един миг не е обвинил Русия в присъединяване в скрит план.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР