Украинският президент Петро Порошенко призова вчера генералния секретар на ООН

...
Украинският президент Петро Порошенко призова вчера генералния секретар на ООН
Коментари Харесай

Порошенко поиска сини каски в Източна Украйна

Украинският президент Петро Порошенко прикани през вчерашния ден генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш да предложи разновидности за разполагане на сини каски в източната част на страната, на което Москва се опълчва, оповестиха Франс прес и Асошиейтед прес.

В изявление пред Общото заседание на Организация на обединените нации Порошенко упрекна Русия, че води "необявена война " против страната му, само че посочи, че държавното управление му е готово да разиска интернационална мироопазваща интервенция, която да има "ясната цел да приключи съветската експанзия и да възвърне суверенитета на Украйна.

"Ние сме подготвени за градивна полемика " за сходна интервенция и "генералният секретар би могъл да изпрати в Донбас задача за техническа оценка за създаване на разновидности ", уточни украинският президент, представен от Франс прес.

Донбас, ситуиран в източна Украйна, е следен от проруските сепаратисти район.

"Ние се нуждаем от мандат на Съвета за сигурност " за разполагане на мироопазващи сили в източна Украйна, напомни представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик на постоянната си конференция.

На процедура, генералният секретар на Организация на обединените нации разполага с компетенции да изпрати задача за техническа оценка в Украйна, само че е малко евентуално да го направи без единодушието на Русия, един от петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност, споделят дипломати в централата на Организация на обединените нации.

"Време е да сложим Русия на мястото й ", лишавайки я от правото й на несъгласие в Съвета за сигурност, когато става въпрос за Украйна, съобщи в изявлението си Петро Порошенко. Той прикани също за освобождението от Русия на 24-имата моряци, арестувани през ноември от съветската войска покрай Крим, анексиран през 2014 година от Москва.

Съединени американски щати не престават да поддържат Украйна и ще запазят антируските наказания до момента в който не бъдат изпълнени Минските съглашения, а украинските управляващи не си върнат контрола върху Донбас и Крим, съобщи на съвещанието, отдадено на Украйна, заместник-постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Джонатан Коен, представен от ТАСС.

Коментирайки изявлението на Порошенко, непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че украинският президент по този метод употребява интернационалната естрада за своята предизборна акция. По думите на Небензя, Западът ползва в този момент във Венецуела същите способи на "външна интервенция и геополитически инженеринг ", които сполучливо е приложил в Украйна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР