Украинският президент Петро Порошенко подписа указ за прекратяване на Договора

...
Украинският президент Петро Порошенко подписа указ за прекратяване на Договора
Коментари Харесай

Украйна къса договора за дружба с Русия

Украинският президент Петро Порошенко подписа декрет за преустановяване на Договора за дружба, съдействие и партньорство сред Украйна и Руската федерация. Това заяви през днешния ден уеб сайтът на президента, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството на външните работи на Украйна би трябвало да уведоми съветската страна за желанието на Киев да скъса контракта. Не се показва какъв е крайният период.

На 28 август Порошенко разпореди на външното министерство в най-скоро време да приготви пакет от документи за започване на спиране на контракта, който назова анахронизъм. Президентът даде обещание до края на септември да уведоми Русия за съответното решение.

Договорът за дружба сред Русия и Украйна бе подписан през май 1997 година и влезе в действие през април 1999 година за период от 10 години с автоматизирано възобновяване за последващи десетгодишни интервали, в случай че няма несъгласие на една от страните. През октомври 2018 година изтича срокът, в който страните би трябвало да заявят дали имат желание да продължат или да пресечен действието на контракта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР