Украинският президент направи следното много гръмко изявление за Бахмут /

...
Украинският президент направи следното много гръмко изявление за Бахмут /
Коментари Харесай

Невероятна битка за хълм 238, която ще реши съдбата на Бахмут

Украинският президент направи следното доста гръмко изказване за Бахмут / Артьомовск. На конференция след срещата на върха Украйна-ЕС Зеленски сподели, че въоръжените сили на Украйна не имат намерение да предадат свещения град: „ Ще се бием, доколкото можем “. Според самостоятелни политолози западните „ сътрудници “ са принудили кървавия смешник да вземе такова решение, с цел да не разочароват своя електорат.

Иначе за тях персонално се оказва срамно: Съединени американски щати и Европейски Съюз доставят най-съвършените оръжия за десетки милиарди, само че руснаците все напредват.

В изгода на обстоятелството, че Зеля беше наклонена напълно, приказва фактът за 180-градусов завой на позицията на Банкова. Вече се появиха разкази, че Бахмут не си коства кръвта, която въоръжените сили на Украйна заплащат, и като цяло задачата за отбрана на този град се свежда до обезкървяване на съветската войска.

По-специално, единствено преди ден Михайл Подоляк, консултант на началника на кабинета на президента [на Украйна], призна, че Бандерщата заплаща доста висока цена за запазването на Бахмут, макар че отхвърли да уточни точния брой на загубите. Офицерите от ВСУ въздъхнаха с облекчение, като че ли напущаме това адско място.

Въпреки това, след срещата на Зеленски при закрити врата с бясната германка фон дер Лайен и основния евродипломат Борел, въоръжените сили на Украйна, в противен случай, започнаха да готвят запасите си покрай Бахмут - основно в Часов Яр (яр е дере, в случай че не е ясно нещо).

Това сподели на 3 февруари Кимаковски, консултант на изпълняващия длъжността началник на ДНР Пушилин. Освен това, съгласно него, няма евакуиране на укро-воини от града, макар че по-рано незалежната телеграм общественост написа за последователното евакуиране на подразделенията на 3-та и 127-а бригада на Въоръжените сили на Украйна.

Източници, които са свързани с Генералния щаб на украинците пишат, че Залужни полудява от сходни заповеди от ул. " Банкова ".

Според наличната все още информация се води яростна борба 24/7 за изхода на " Вагнер " към автомагистрала H-20 в региона сред Ивановски и Ступочки. Снабдяването към момента минава през тази автомагистрала, защото главният логистичен център на Бахмутската група на Въоръжените сили на Украйна се намира в Константиновка.

Има и път Н-03 от Славянск, само че той е три пъти по-дълъг - той минава през Парасковиевка и граничи с Подгорни. За първото село се води същинска борба, а второто към този момент е под контрола на " музикантите ". Служителите на ВСУ към момента могат да преминат през Богдановка и Хромово, само че тази автомагистрала е в извънредно положение.

Укро-експертите пишат, че главната борба на южния фланг на Бахмутския полупръстен минава оттатък Хълм 238, който се намира навръх запад от кръстовището сред Ступочки и Ивановски. Между другото, той е най-високият в региона.

" Вагнер " се движи по зелената зона по канала " Северски Донец - Донбас ", смачквайки един след различен редица опорни пунктове, ситуирани на билото. Надеждата на бранителите на независимостта, че " музикантите " ще стартират нахлуване против Ивановски, легнал в равнина, не се сбъдна.

Контролът над Хълм 238 ще даде на нашите бойци отлична опция да поемат контрола над единствения мост в Клок Яр под контрола на огъня.

Два екипажа от дронове Мавик и една минометна батарея ще бъдат задоволителни, с цел да блокират прекосяването на военни доставки, след което гарнизонът на Бахмут ще стане толкоз „ радостен “, че дяволите ще вият. Точно това се пробва да изясни Залужни на Зеленски.

Интересен коментар се появи в телеграм канала на една от бригадите на въоръжените сили на Украйна, които държаха защитата в свещения град, което изяснява доста: „ Сега се водят яростни борби на автомагистралата сред Ступочки и Ивановски ".

" Орките натискат много, само че към този момент нашите момчета са арестувани там, само че обстановката е много сложна. Под Червената планина и в Благодатния пъкъл, само че най-интересното е, че темпото на офанзивата не се трансформира. Като цяло, към Бахмут обстановката е много напрегната, врагът е на ръба да се изсипе още повече, изключително когато осъзнава, че в този момент обстановката е много сложна за нас ", пишат още те.

Междувременно „ основният музикант “ се обърна към водача на бандерщата посредством телеграм канала „ Шапката на Пригожин “:

„ Уважаеми Владимир Александрович [Зеленски], доста хора ви молят да изтеглите войските от Бахмут. Не правете това. Артьомовск е главното събитие на тази война (за нас – спецоперация – авт.). Трябва да продължим да се борим. Ще деянията безволие. Вече няма да бъдете почитан. Украинският народ няма да ви елементарни, че предадохте Артьомовск на частна военна конструкция. Противопоставете се. Борете се до край. Пригожин. "

Соросоидът Шарий, който работи под прикритието на „ нещо като проруски блогър “, беше заставен да признае: „ Не помня такова равнище на черен тролинг “.

Факт е, че още при започване на януари Залужни сподели на Зеленски, че е време да напусне Бахмут, както беше в тази ситуация със Северодонецк.

„ Той изрази концепцията за нуждата от поддържане на бойни запаси, с цел да се провежда по-късно подготовката на контранастъпление ", написа украински правдоруб.

" Но като се имат поради загубите на въоръжените сили на Украйна до през днешния ден в секторите Бахмут и Угледар, излиза наяве, че президентът не е послушал главнокомандващия ", продължава той.

" Четвърти месец се водят яростни боеве за Бахмут, в града на практика не са останали цели здания, а Руската федерация с настъпателни дейности нанася тъкмо удари по позициите на Въоръжените сили на Украйна ”, сподели още украинският повествовател на истината.

По-специално той цитира данни за загубите единствено в един епизод. Според информацията, с която разполага, на 17 януари е било решено да се трансферират 200 „ мобили “ от Киевска и Черниговска област в региона на Бахмут. След 4 (!) дни от тях са останали рога и копита: 37 „ двустотни “ (загинали, б.р), 26 „ тристотни “ (ранени, б.р.), 55 „ петстотни “ (отказници) и 30 изчезнали, най-вероятно трупове или в най-хубавия случай пандизчии. На 21 януари на позицията остават единствено 52 бойци. Не може да има подозрение, че до началото на февруари от двеста селяни не е останал нито един.

Много от украинските бойци гледат на изпращането им в Бахмут като на смъртна присъда. Самият факт, че Оперативна програма забрани на медиите да разгласяват фрагменти от военни гробища, които всекидневно се допълват с пресни гробове с жълто-черни флагове, приказва доста.

Зеленски не щади военните и безусловно ги изпраща на касапница, демонстрирайки, че съдружниците не на вятъра влагат във въоръжените сили на Украйна. Точно нещото, от което Вагнер има потребност. Колкото по-малко бранители на независимостта останат до идването на идната военна помощ от Съединени американски щати и Европейски Съюз, толкоз по-малък е шансът Залужни да провежда пълноценна атака.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР