Украинският премиер Денис Шмигал има двугодишен график за осигуряване на

...
Украинският премиер Денис Шмигал има двугодишен график за осигуряване на
Коментари Харесай

Украинският премиер: Имаме амбициозен план за присъединяване към ЕС в рамките на следващите две години

Украинският министър председател Денис Шмигал има двугодишен график за обезпечаване на участие на страната си в Европейски Съюз, което сигурно ще господства в полемиките по време на историческата среща на върха ЕС-Украйна тази седмица - първата, която се организира на украинска земя, оповестява

Според изданието никой в Европейски Съюз не счита, че това е реалистично.

Еврокомисарите ще пътуват до Киев по-късно тази седмица преди срещата на върха в петък с украинския президент Володимир Зеленски и ръководителите на Европейската комисия и Съвета.

Самият Шмигал слага сложен за осъществяване краен период. " Имаме доста упорит проект за присъединение към Европейския съюз в границите на идващите две години ", сподели той пред " Политико ", написа Българска телеграфна агенция. " Така че чакаме, че тази година, през 2023 година, към този момент ще можем да проведем този прелиминарен стадий на договарянията за влизане ", сподели той.

Миналата година френският президент Еманюел Макрон съобщи, че може да минат " десетилетия ", преди Украйна да се причисли към Европейски Съюз, напомня „ Политико “. Дори водачите на Европейски Съюз, които поддържаха даването на Украйна на статут на страна претендент на срещата си на върха през юни предходната година, признават в частни диалози, че вероятността за действително присъединение на страната е отдалечена на много години. В последна сметка страни кандидатки като Сърбия, Турция и Черна гора чакат от доста години - от 1999 година в тази ситуация на Анкара, напомня изданието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР