Украинският посланик в Германия Андрий Мелник наскоро заяви, че Украйна

...
Украинският посланик в Германия Андрий Мелник наскоро заяви, че Украйна
Коментари Харесай

Опитът за създаване на бази на НАТО в Украйна ще доведе до началото на хибридна война

Украинският дипломат в Германия Андрий Мелник неотдавна съобщи, че „ Украйна няма избор. Или ние ставаме част от алианс като НАТО и оказваме помощ на Европа да стане по-силна и по-уверена в себе си, или имаме единствено една опция:... още веднъж да помислим за нуклеарния си статус. Как другояче можем да подсигуряваме своята отбрана? " – напомня Александър Владимиров в уеб страницата russtrat.ru. Федерална Република Германия незабавно реагира на провокативното изказване на дипломат Мелник: Германското държавно управление разгласи, че въпросът за присъединението на Украйна към НАТО сега не е на дневен ред.
Въпреки това е допустимо доста подсилване на Украйна за сметка на НАТО, в случай че бази на НАТО бъдат ситуирани на нейна територия. Информация за това се появи в редица медии. Става дума за проекти по отношение на основаване на две сухопътни бази и една военноморска база на Алианса на украинска територия. По този метод Западът възнамерява да обезврежда възможна съветска военна интервенция за принуждаване на Украйна към мир при положение на въоръжена експанзия на Киев против Д/ЛНР.
Този метод основава много сериозна обстановка за Русия. По прилика това може да се съпостави с разполагането на руски ракети в непосредствена непосредственост до Съединените щати, в Куба, и последвалата кубинска ракетна рецесия през октомври 1962 година, която съвсем докара до огромен боен спор сред Съединени американски щати и Съветския съюз.
В този случай Русия ще би трябвало да работи доста твърдо, по прилика точно с дейностите на Съединени американски щати по време на кубинската ракетна рецесия. Москва ще би трябвало да сложи явен, категоричен ултиматум на Вашингтон и неговите съдружници. Ако не чуят Русия, тогава ще е належащо неотложно да бъдат взети съответни ограничения.
Най-очевидната от тези ограничения е началото на хибридна военна интервенция от територията на Д/ЛНР, чиято цел ще бъде разширение на следената територия най-малко до Днепър. В резултат на това ще бъде основана буферната страна Новорусия. Тогава Русия ще признае нейният суверенитет.
Противниците на този метод ще посочат като мотив, че Русия в този случай ще бъде подложена на строги наказания от Запада. И в този момент обаче глобите непрестанно се вкарват по някаква измислена причина, тъй че дано бъдат въведени вследствие на обилни геополитически придобивки, а не заради триковете на Навални.
Отлагането от страна на Русия на отговора на разполагането на бази на НАТО на украинска територия за по-късно ще отсрочи евентуалния боен спор за Д/ЛНР единствено за известно време, а също по този начин внезапно ще усили мащаба му до боен конфликт с НАТО. Или просто би трябвало да се измиете ръцете и да предадете Донбас.
Естествено, това опълчване няма да приключи в Донбас, а Крим ще бъде идващ по ред. В резултат на нерешителна позиция по този въпрос военните интервенции ще бъдат трансферирани на съветска територия. Което никога не е задоволително за Русия.
Има и различен вид за стратегически отговор на евентуалното разполагане на базите на НАТО в Украйна. Става дума за разполагането на няколко съветски военни бази в Латинска Америка. Този ход на Русия ще бъде извънредно мъчителен за Съединени американски щати.
 Русия закри за полети някои региони в Черно море към Крим Русия закри за полети някои региони в Черно море към Крим
Русия разгласи въвеждането на неразрешена зона за гражданската авиация в региона над Черно море и Крим, следва от оперативната информация за...
Ако приказваме за страни, които биха могли да се съгласят на такова военно съдействие с Русия, те няма да са доста. И всички те са в листата на страните, признали Крим за съветски. В района на Латинска Америка те са Куба, Венецуела и Никарагуа.
От Манагуа, столицата на Никарагуа, до Вашингтон по права линия - 3117 км; от Каракас, столицата на Венецуела, до Вашингтон по права линия - 3316 км; от Хавана, столицата на Куба, до Вашингтон по права линия - 2198 км, а от Москва до Вашингтон по права линия - 8354 км. Така спестяването от времето за полет за съветските ракети е доста.
Тази алтернатива обаче не е бърза, изисква продължителна и старателна подготовка. Но във всеки случай нейното създаване би трябвало да стартира в този момент, с цел да се приложи при положение на неотложност.
По този метод, в случай че Вашингтон и неговите съдружници приложат проект за разполагане на бази на НАТО на територията на Украйна, целият свят ще се изправи пред Кубинска ракетна криза-2, за което специалистите на Института РУССТРАТ към този момент писаха.
Превод със съкращения: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР