Украинският олигарх Ринат Ахметов купи вила на Лазурния бряг във

...
Украинският олигарх Ринат Ахметов купи вила на Лазурния бряг във
Коментари Харесай

Украински олигарх се сдоби с най-скъпата къща в света ВИДЕО

Украинският олигарх Ринат Ахметов купи вила на Лазурния бряг във Франция за 200 милиона евро. Вила "Кедрите " бе оповестена от Блумбърг за най-скъпото жилище в света, когато бе оповестена за продажба през 2017 година за 350 милиона евро.

Тя е издигната през 1870 година в Сен-Жан-Кап-Фера на брега на Средиземно море. В къщата с повърхност 1672 квадратни метра има 14 спални, а целият парцел се простира върху 14 хектара.

В него има ботаническа градина с 25 оранжерии и 14 000 типа растения. Паркът на "Кедрите " се счита за една от десетте най-забележителни ботанически градини в света.

Най-богатият човек в Украйна съгласно "Форбс " придобил парцела посредством компанията си "Ес Си Ем холдингс лимитид " от концерна "Кампари ".

От холдинга на украинския магнат, чието благосъстояние се прави оценка на 6 милиарда $, потвърдиха договорката и оповестиха, че за компанията това е дълготрайна инвестиция.

В началото на двадесети век вила "Кедрите " била благосъстоятелност на краля на белгийците Леополд Втори. След това парцелът бил добит от семейство Марние-Лапостол, известно с производството на коняка "Гран Марние ". През 2016 година компанията, притежател на марката, е купена от "Кампари ".

Вилата е оповестена за продажба през 2017 година при цена от 350 милиона евро и е продадена през октомври 2019 година на "неназован клиент ", който се оказва, че е холдингът на Ахметов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР