Украинският министър на здравеопазването обвини руските власти, че извършват престъпление

...
Украинският министър на здравеопазването обвини руските власти, че извършват престъпление
Коментари Харесай

Украински министър: Русия блокира достъпа до лекарства

Украинският министър на опазването на здравето упрекна съветските управляващи, че правят закононарушение против човечеството като блокират достъпа до медикаменти на налични цени в регионите в Украйна, които техните сили са окупирали от началото на нашествието преди пет и половина месеца.
В изявление пред АП украинският министър на опазването на здравето Виктор Ляшко сподели, че съветските управляващи неведнъж са блокирали опитите за даване на субсидирани от страната медикаменти на хора в окупираните градове и села.
„ През всичките шест месеца на войната Русия не (позволява) разкриването на подобаващи филантропични коридори, с цел да можем да предоставим наши лични медикаменти на пациентите, които се нуждаят от тях ", съобщи нощес Ляшко в министерството на опазването на здравето в Киев. "Ние имаме вяра, че тези дейности се подхващат от Русия съзнателно и ги считаме за закононарушения против човечеството и военни закононарушения, които ще бъдат документирани и приети “, добави министърът.
Украинското държавно управление има стратегия за даване на лекарства на раково заболели хора и хора с хронични болести. Според чиновници от Организация на обединените нации и Украйна разрушаването на лечебни заведения и инфраструктура, както и вътрешното разселване на почти 7 милиона души, също по този начин са попречили и на даването на други типове лекуване. Войната в Украйна аргументи тежки нарушавания в работата на държавната здравна система, която беше в развой на забележителна промяна, отбелязва АП.
Световната здравна организация сподели, че към 11 август е отчела 455 офанзиви против лечебни заведения и други здравни заведения, вследствие на които са починали 86 души и са били ранени 105 души. Но Ляшко съобщи, че вторичните резултати от тези набези са доста по-тежки.
„ Когато пътищата и мостовете в регионите, които в този момент са под контрола на украинските сили, са развалени, е мъчно да откараш до болничното заведение някой, който е получил инфаркт или инсулт “, сподели той.
„ Понякога не съумяваме да стигнем в точния момент, колата за спешна помощ не може да стигне там в точния момент. Ето за какво войната предизвиква доста повече жертви (от тези, убити в боевете и нападенията). Техният брой не може да бъде изчислен “, добави Ляшко.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР