Украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски и група журналисти,

...
Украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски и група журналисти,
Коментари Харесай

Вътрешният министър и журналисти на CNN и AFP попаднаха под обстрел в Източна Украйна

Украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски и група публицисти, част от които от френската осведомителна организация AFP и американската телевизия CNN, бяха подложени на обстрел на 19 февруари в Източна Украйна.

Журналистите са придружавали Монастирски до фронтовата линия, където са базиранипроруските сепаратисти от районите Донецк и Луганск.

Групата се е скрила в бомбоубежище, преди да напусне региона.

Марян Кушнир , сътрудник за украинската работа на Радио Свободна Европа/Радио Свобода също беше на обиколката, когато се случи офанзивата. Той споделя, че снаряди са паднали на 300 метра от мястото, където са били формалните лица и публицистите.

Вижте видео от случилото се, снимано от Кушнир.

в Източна Украйна подредиха цялостна военна готовност на фона на възходящите страхове от офанзива от страна на Москва. Денис Пушилин и Леонид Пасечник, фактическите ръководители на районите Донецк и Луганск, пуснаха обособени изказвания на 19 февруари, в които оповестиха цялостна готовност на войските и приканиха хората от запаса да се появят във военните комисии. Мъже на възраст от 18 до 55 години към този момент няма да имат право да напущат региона.

Този ход идва на фона на данните на украинската войска за внезапно сред държавните сили и проруските сепаратисти в Донбас през последните няколко дни.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР