Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви пред частния телевизионен

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви пред частния телевизионен
Коментари Харесай

Обратен завой! Малко вероятно е Русия да нахлуе в близко бъдеще, обяви украинският военен министър

Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи пред частния ефирен канал ICTV, че е малко евентуално Русия да нахлуе в Украйна в близко бъдеще.

Москва към момента не е нанесла удар или да е подхванала дейности, които биха предиздвикали Киев да повярва, че " на следващия ден ще премине в атака ", изясни Резников, представен от БНР.

Изявлението му идва на фона на сипещите се от Запада изказвания, по отношение на скупчването на съветски войски покрай границата с Украйна. Същевременно хиляди американски бойци остават в подготвеност, с цел да оказват помощ на съдружниците на Вашингтон да се опълчват на възможна инвазия на Русия.

Министерството на защитата на Съединените щати издаде заповед за " подготовка за разполагане в няколко бази ", което значи, че " стотици бойци " са подготвени за разполагане в Европа, заяви нощес " Уолстрийт джърнъл ", потвърждавайки по този метод сходна информация от страна на " Ню Йорк Таймс " и " Фокс нюз ".

Заповедта има за цел да даде явен сигнал на Русия, че Съединени американски щати ще подсилят войските на НАТО в Европа при положение, че Москва нахлуе в Украйна, показва финансовото издание, цитирайки неназован върховен американски чиновник.

Войските ще оказват помощ и за евакуацията на американски жители от Украйна, в случай че обстановката със сигурността се утежни, се прибавя в отчета.

Малко след тази информация прессекретарят на Пентагона Джон Кърби я удостовери и изясни, че броят на бойците, подготвени да бъдат задействани, възлиза на 8500.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР