Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че ще подаде оставка,

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че ще подаде оставка,
Коментари Харесай

Украинският министър на отбраната хвърля оставка при поискване

Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че ще подаде оставка, в случай че президентът на Украйна Володимир Зеленски утвърди сходно решение.

Това съобщи той по време на на конференция в Киев, представен от " Укринформ ".

" Нито едно длъжностно лице не остава постоянно на поста. Никой. Решението дали да остана министър на защитата или не, се взема от един човек - висшият главнокомандващ и президент на Украйна Владимир Зеленски, съгласно конституцията. Той внася предложение за назначение, а Върховната рада назначава. Следователно, единствено по решение на президента на Украйна аз ще взема избрани решения и по-късно ще направя това, което президентът ми предложи ", сподели Резников.

Той акцентира, че ще направи всичко за успеха на Украйна.

" Моята специалност, най-малко на юрист, ми дава опция да мисля оптимистично, че несъмнено ще намеря забавен план, който ще разреши да печеля тази война и по-късно да санкционира военното и политическото управление на Руската федерация ", добави държавният чиновник.

На фона на поредност от кавги в Министерството на защитата на Украйна се разпространиха клюки за допустима оставка на министъра на защитата.

Припомняме, че съветската артилерия в Херсонска област удари разположението на бойците на украинските
Всичко за Вашата сватба
въоръжени сили край село Надднепрянское, съгласно ТАСС. Загинали са 18 украински военни, а 10 са ранени.

През нощта на 4 против 5 февруари 120-мм минохвъргачка с муниции и екипаж бе унищожена от артилерийски огън покрай село Лвово. Двама украински военнослужещи са убити, а четирима са ранени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg