Украинският кмет на окупирания град в Запорожка област Мелитопол Иван

...
Украинският кмет на окупирания град в Запорожка област Мелитопол Иван
Коментари Харесай

Експлозии в Мелитопол и Мариупол

Украинският кмет на окупирания град в Запорожка област Мелитопол Иван Фьодоров заяви посредством канала си в " Телеграм ". Съобщава се за гърмежи в региона на петролна база в региона на Новобогдановка, написа " Украинская истина ".

Припомняме, че в региона работи интензивно украинско партизанско придвижване, макар че градът е административен център на окупационната администрация на Запорожка област.

през река Молочная в село Светлодолинское, Запорожка област , убивайки петима души и ранявайки четирима, сподели на 29 януари Владимир Рогов, представител на районната окупационна администрация, назначена от Русия.

Експлозии са чути и в Мариупол в региона на търговски център " Порт Сити ", където съгласно " Телеграм " канала на украинските управляващи на Мариупол са основани съветски сили.

В нощта на 1 против 2 февруари съветските сили са разположили до 20 танка в селата покрай Мариупол. Руските военнослужещи настояват, че имат заповед да завладяват Угледар и Запорожие през февруари.

" Снощи окупаторите доставиха до 20 танка в селата северно от Мариупол. Руските окупатори се настаниха към село Николске и в региона по посока на Волноваха. Те намерено споделят на локалните поданици (особено след почерпка с водка), че са получили заповед за завладяване на Угледар и Запорожие през февруари ", написа в Telegram Петро Андрюшченко, консултант на кмета на Мариупол, представен от " Укринформ ".

Както се оповестява, съветските сили трансформират Мариупол и близките села във боен логистичен център на съветската войска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР