Украинският депутат Надя Савченко започва гладна стачка, предаде ТАСС. Това

...
Украинският депутат Надя Савченко започва гладна стачка, предаде ТАСС. Това
Коментари Харесай

Савченко започва гладна стачка

Украинският народен представител Надя Савченко стартира гладна стачка, съобщи ТАСС. Това обви самата тя на чуването си пред съда през днешния ден.

По думите й, тя е жертва на политическо гонене и в случай че бъде наказана, още един път ще стартира гладна стачка, с цел да покаже кой е украинският народ и кой е героят.

Ако бъде приета за отговорна, тя може да получи присъда от 15 години или пожизнен затвор.

 Отнеха депутатския имунитет на Савченко, арестуваха я
Отнеха депутатския имунитет на Савченко, арестуваха я

Няма да се откаже от званието " Герой на Украйна "

Припомняме, че Върховната рада (украинският парламент) лиши имунитета на Савченко , давайки единодушие да бъде привлечена към наказателна отговорност. Малко по-късно тя е била задържана в постройката на Народното събрание .

Преди това Савченко настоя, че няма да се откаже от званието " Герой на Украйна " и няма да се откаже от депутатския си мандат.

Украинската прокуратура упреква Савченко в подготовката на терористичен акт в постройката на Народното събрание . Главният прокурор Юрий Луценко съобщи, че тя е възнамерявала да обстрелва центъра на Киев с гранатомет . Според Луценко този терористичен акт целял " неуспех на украинската страна ".

#Savchenko arrested as #Ukraine’s ‘revolution’ eats itself https://t.co/QN3hErCe3x
— Enrico Ivanov ☦ (@Russ_Warrior) 23 март 2018 година

Надежда Савченко призна, че е изнасяла оръжия от Донбас и е правила схеми за разрушаването на държавния квартал в Киев , само че съобщи, че всичко това било " сюрреализъм и политическа провокация ", а главната ѝ цел е била " да покаже на властниците, че те също са смъртни ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР