Украинският депутат Надежда Савченко може да бъде обвинена в подготовка

...
Украинският депутат Надежда Савченко може да бъде обвинена в подготовка
Коментари Харесай

Украински медии гърмят: Скандалната Савченко е замесена във военен преврат, властите я дирят под дърво и камък

Украинският народен представител Надежда Савченко може да бъде упрекната в подготовка на боен прелом в страната, заяви РИА Новости, базирайки се на украинската медия Страна уа. Украинската работа за сигурност към този момент прикани Савченко за разпит.

Причината е случая с Владимир Рубан, който оглавява център за освобождение на пандизчии, за които се счита, че са възнамерявали терористични офанзиви в Киев.

" Страна.ua " детайлности за обвиняванията, които скоро ще бъдат повдигнати против Рубен. „ Впрочем, по наши данни, той надалеч не е главният фигурант по това дело. Основният удар ще бъде нанесен по напълно различен човек “, се споделя в материала.
Изданието прецизира, че това ще бъде Савченко, също под удара на управляващите могат да се окажат и някои опозиционни политици, с които тя е контактувала.

Счита се, че самата Савченко е влезнала в контакт с офицер от разследващото ръководство. Има данни, че патриотичните офицери в страната не са удовлетворени от ръководството на президента Петро Порошенко.

Смята се, че военни са поискали от Савченко да откри човек, който да внесе оръжия от Донбас. Има изказвания, че военните безусловно са поискали от Савченко да провежда въстание в Киев. В поддръжка на тази версия е имало огромно количество доказателства и записи.

Савченко към момента не е коментирала случая.

По-рано украински медии разпространиха информацията, че Надежда Савченко евентуално е избягала в Русия.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР