Украинският депутат Надежда Савченко може да бъде обвинена в подготовка

Украинският депутат Надежда Савченко може да бъде обвинена в подготовка ...

Украински медии гърмят: Скандалната Савченко е замесена във военен преврат, властите я дирят под дърво и камък.

Украинският депутат Надежда Савченко може да бъде обвинена в подготовка на военен преврат в страната, съобщи РИА Новости, позовавайки се на украинската медия Страна уа. Украинската служба за сигурност вече призова Савченко за разпит.

Причината е случая с Владимир Рубан, който оглавява център за освобождаване на затворници, за които се смята, че са планирали терористични атаки в Киев.

"Страна.ua" подробности за обвиненията, които скоро ще бъдат повдигнати срещу Рубен. „Впрочем, по наши данни, той далеч не е основният фигурант по това дело. Основният удар ще бъде нанесен по съвсем друг човек“, се казва в материала.  
Изданието уточнява, че това ще бъде Савченко, също под удара на властите могат да се окажат и някои опозиционни политици, с които тя е контактувала.  

Счита се, че самата Савченко е влязла в контакт с офицер от разузнавателното управление. Има данни, че патриотичните офицери в страната не са доволни от управлението на президента Петро Порошенко.

Смята се, че военни са поискали от Савченко да намери човек, който да внесе оръжия от Донбас. Има твърдения, че военните буквално са поискали от Савченко да организира въстание в Киев. В подкрепа на тази версия е имало голямо количество доказателства и записи.

Савченко все още не е коментирала случая.

По-рано украински медии разпространиха информацията, че Надежда Савченко вероятно е избягала в Русия.  

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg