Украинските войски преминаха в атака. В битката бяха хвърлени много

...
Украинските войски преминаха в атака. В битката бяха хвърлени много
Коментари Харесай

“Леопардите” влязоха в бой: ВСУ започват обещаното контранастъпление

Украинските войски минаха в офанзива. В борбата бяха хвърлени доста бронирани транспортни средства, а в някои региони съветските елементи се оказаха в мъчно състояние. За това каква тактичност е избрал киевският режим – в материалът.

Съпътстващ триумф “

Сутринта на 4 юни ВСУ започнаха " огромно нахлуване в пет бранша на фронта в южнодонецкото направление ", оповестиха от министерството на защитата в понеделник. Шест механизирани и два танкови батальона са се пробвали да пробият защитата. Но задачите не са реализирани.

„ Загубите на ВСУ възлизат на повече от 250 души персонален състав, 16 танка, три бойни машини на пехотата, 21 бойни бронирани машини “, изброява ведомството..

Основните региони на ударите са в региона на Гуляйполе (Запорожка област), Угледар и Авдеевка (ДНР).

На места ВСУ са съумели да реализират тактически прогрес - да завладяват редица позиции, споделя Александър Ходаковски, пълководец на бригада " Восток " на 1-ви армейски корпус на ДНР.

" Вляво от Угледар съперникът с лимитирани сили, употребявайки до 10 бронирани машини, мина в нахлуване в посока Золотая Нива - Новодонецкое. Засега е сполучливо ", написа той в “Телеграм ”.

Според
Всичко за Вашата сватба
офицера ударната група неусетно се е доближила до линията на нахлуване и по този метод е сложила съветските военни " в мъчно състояние ".

И по-късно ВСУ хвърлят спомагателни сили в борба: единствено в региона на Новодонецк към тридесет единици бронирана техника.

За първи път, прибавя командирът на “Восток ”, неговите бойци са видели немски танкове - “Леопарди ”.

Разпръскване и заличаване

Обстрелът на Белгородска област се ускори. Особено обиден беше Шебекинският градски регион. " Всъщност за една седмица имаме вреди - като за шест месеца ", сподели губернаторът Вячеслав Гладков. Става въпрос за 67 жилищни здания и 370 частни.

Малки отряди нападнаха Нова Таволжанка. Прословутият „ Руски доброволчески корпус ” пое отговорност. Бойците настояват, че са завладели няколко съветски бойци.

Самолетите и артилерията удрят диверсантите. В резултат на това, съгласно Министерството на защитата, нападателите са премахнати.

„ Атакувайки региона на Белгород, Киев се пробва да подсигурява, че Русия притегля сили за отбрана на района от други посоки. Преди всичко от Купянско “, сподели военният анализатор Михаил Онуфриенко.

Там също се водят боеве: в понеделник Министерството на защитата заяви за премахнати на 90 украински бойци и няколко единици техника, в това число полски “Краб ”.

Започна или не?

Киев не разгласи началото на контранастъплението. Според Онуфриенко обаче то към този момент е в ход. Операцията не се оказа това, което мнозина чакаха: ВСУ не съумяха да съберат 100 000-ния ударен пестник.

„ Затова в относително дребни групи те се пробват да пробият съветската защита на разнообразни места и откакто намерят едва място, изпращат там подкрепления “, изяснява специалистът.

Американските му сътрудници, които получават информация от открити източници, нарекоха протичащото се „ първият удар, който ще разкрие позицията и числеността на съветските войски “, написа “Ню Йорк Таймс ”.

" Не е ясно кои офанзиви са били на основни и кои може трикове или измама. Но опитът да се ревизира позицията на руснаците е обичайната тактичност, на която Съединени американски щати учат украинците ", отбелязва изданието.

Онуфриенко счита, че приоритет е южното направление, с цел да се пресече сухопътният кулоар към Крим. Действията в региона на Авдеевка имат тактически темперамент.

Така удостоверяват от място: ВСУ се пробват да пробият към Азовско море. " В офанзивата бяха хвърлени още по-големи сили от през вчерашния ден, приближавайки се към опит за по-мащабен и по-организиран пробив. Води се борба ", заяви Владимир Рогов, началник на публичното придвижване " Ние сме дружно с Русия ".

Според него ВСУ напредват сред границата на Запорожка област и ДНР.

Твърде доста незнайни “

Вашингтон от дълго време загатна, че е време " младшите сътрудници " да работят. Онзи ден представителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че Киев разполага с всичко належащо за контранастъпление, американците изцяло са удовлетворили настояванията.

Киев обаче не счита по този начин. Заместник-началникът на президентската канцелария Игор Жовква се оплаква, че няма задоволително оръжие. Липсват по-специално ракети за системите за противовъздушна защита “Пейтриът ”. Запасите им бързо се изчерпват заради съветските удари.

На изтребители Ф-16 въобще не може да се разчита. Министърът на защитата на Украйна Алексей Резников ги чака не по-рано от есента или даже през зимата. По-рано украинското военно ведомство уточни, че са нужни 48 такива машини, с цел да се доближат границите от 1991 година

Въпреки различията във Вашингтон са уверени, че „ едно контранастъпление ще разреши да отвоюването на стратегически значими територии от Русия “. Не се прецизира кои тъкмо.

Западните военни специалисти не са толкоз оптимисти. Политологът Марк Галеоти в публикация за “Таймс ” уточни, че в това уравнение има „ прекалено много незнайни “. Не е ясно какъв брой добре са се приспособили ВСУ към западните оръжия. И Русия имаше време да се приготви за отбиване на офанзивата. Но даже и да е сполучливо, контранастъплението няма да постави завършек на спора, заключва специалистът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg