Украинските войници спряха настъплението и нанасят значителни загуби на окупаторите

...
Украинските войници спряха настъплението и нанасят значителни загуби на окупаторите
Коментари Харесай

ВСУ с успехи в Донбас и край Харков -

Украинските бойци стопираха настъплението и нанасят обилни загуби на окупаторите в региона на селищата Клинове и Новолуханске в Донбас, заяви Генералният щаб на ВСУ на страницата си във Фейсбук.

" В посока Бахмут бяха регистрирани обстрели край Берестово, Покровское и Звановка и въздушен удар край Покровское. Украинските бойци стопираха настъплението и нанесоха обилни вреди на окупаторите в региона на селищата Клиново и Новолуханское, както и отблъснаха нахлуване по посока на Углегорската топлоелектрическа централа. И в двата случая врагът се отдръпна ", се споделя в отчета.

В Краматорското направление врагът не води дейни бойни дейности, като обстрелва украинските позиции с артилерия.

В Авдийска, Кураховска, Новопавливска и Запорожка област руснаците обстрелват регионите на Водяне, Авдийска, Маринка, Угледар, Полтавка, Новоукраинска, Новоселска и Ореховска област. Нанесени са въздушни удари по позициите на ВСУ край Авдиевка и Щербаков. Имало е опит за щурмови дейности наоколо до Павловка, само че съветските сили не са постигнали триумф и са се отдръпнали.

Окупаторите настъпват и се пробват да блокират Лисичанск в Луганска област.

Украинските сили са отблъснали офанзивата на окупаторите край Дементиевка, а врагът се отдръпва, заяви още ВСУ.

" В Харковското направление врагът продължава да пази авансово заетите позиции. Обстрел от танкове, минохвъргачки, барутна и ракетна артилерия в регионите на град Харков, по обитаемоте места Питомник, Украинка, Победа, Дементиевка, Прудянка, Коробочкино и Рубижне. Защитниците ни уверено потушават опит за вражеско нахлуване край село Дементиевка. Окупаторите се отдръпват. Въздушни удари са нанесени край Прудянка и Горни Салтов ", се споделя в отчета.

Противникът прегрупира войските си и се отбранява в посока Славянск. Стреля с артилерия от друг диаметър в регионите на Мазановка, Дубравно и Краснополе, добявят от ВСУ.

Харков е под непрекъснат обстрел от страна на съветската войска. В тази връзка украинските сили укрепиха града с няколко защитни пръстена. На собствен ред служащите и строителите от Харков оказват помощ на военните да оборудват отбранителни уреди за отбрана на града.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР