Украинските войници на фронтовата линия в Бахмут издържат на лют

...
Украинските войници на фронтовата линия в Бахмут издържат на лют
Коментари Харесай

Битката на фронта при Бахмут се ожесточава

Украинските бойци на фронтовата линия в Бахмут устоят на пикантен мраз. Свикнали са с непрекъснатите бомбардировки от съветските сили.

Някои бойци са принудени да разтопят лед, с цел да си създадат чай, откакто водата в пластмасовите им бутилки е замръзнала. Твърдят, че са решени да устоят, даже когато температурите паднат много под нулата през януари и февруари.

" Ние сме на наша земя и би трябвало да я браним. Трудно е, само че е належащо " , споделя Серхий, боец от 24-та бригада Крал Данило.

След като украинските сили поеха контрола над Херсон, най-големия град, окупиран от Русия от началото на войната, нито една от страните не е постигнала важен прогрес на бойното поле.

" Ще хвърлят в багра още пушечно месо и ние ще го унищожим. Ще се скрием, по-късно ще се появим и ще ги унищожим. Те нямат късмет " , безапелационен е Макс, който пък е пълководец на 24-та бригада Крал Данило.

Но украински публични представители обявиха, че Киев възнамерява да продължи контраофанзивата през зимата, когато замръзналата земя е удобна за напредване на тежка военна техника.

През последните седмици една от горещите точки на фронта беше настъплението на руснаците към град Бахмут в Донецка област. Украинските войски, ситуирани там, интензивно копаят окопи, с цел да засилят отбранителните линии.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР