Украинските военновъздушни сили практически са останали без пилоти, защото са

...
Украинските военновъздушни сили практически са останали без пилоти, защото са
Коментари Харесай

Украинската армия останала практически без пилоти

Украинските военновъздушни сили на практика са останали без водачи, тъй като са били премахнати от съветските военновъздушни сили и средства за противовъздушна защита. Това заяви ТАСС, базирайки се на военно-дипломатически източник.
Според източника всички квалифицирани водачи от украинските въоръжени сили, които могат да ръководят изтребители Миг-29, Су-27 и щурмови самолети Су-25, са били премахнати от дейностите на съветските Военновъздушни сили и средства за Противовъздушна отбрана.

Той счита, че уверенията на Запада за доставката на нови бойни самолети руско произвеждане за Украйна евентуално ще останат единствено обещания.
Събеседникът на организацията добавя, че опитите на украинските въоръжени сили да наемат водачи на самолети руско произвеждане в Полша и други източноевропейски страни са приключили с крах. Тези, които са се съгласили, към този момент са починали или са в лечебни заведения, а нови претенденти просто няма.
По-рано източник заяви, че Пентагонът набира за Киев афганистански водачи, които са избягали в Съединени американски щати преди година, а образованието им е почнало в Калифорния.

Междувременно украинските войски тръдят, че са нападнали три съветски командни поста и минимум два склада за муниции в Херсонска област, Южна Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Според украинското командване при нападението са били убити 11 съветски бойци, унищожени са били 11 ракетни установки, три бронирани машини и самоходна гаубица.
Началникът на назначената от Русия администрация там Владимир Леонтев удостовери за РИА " Новости ", че са осъществени набези. По думите му град Нова Каховка е бил обстрелван четири пъти. По думите му е ударена водноелектрическа централа на р. Днепър.
Междувременно детонации, обстрели и пожари е имало в Енергодар, където се намира Запорожката АЕЦ, като Русия и Украйна взаимно се упрекнаха за тях.
 
Руските войски обстрелват два микрорайона в окупирания Енергодар в Запорожка област, заяви кметът на града Дмитрий Орлов в Telegram.
" Енергодар, трети и пети микрорайон са под обстрел! Уцелен е апартамент в жилищен блок. Информацията за жертвите и мащабите на разрушенията се прецизира ", написа кметът.
Според него прозорците на редица здания са изпочупени, а паркираните в двора коли са се запалили.
Руските осведомителни организации оповестиха, че Енергодар е бил обстрелван от украинските въоръжени сили и има потърпевши.
В Енергодар се намира Запорожката атомна електроцентрала, която от началото на март е под съветски надзор. Централата е обстрелвана неведнъж, като страните се упрекват взаимно.
Мисия на Международната организация за атомна сила пътува към Запорожката АЕЦ. Това написа в Туитър ръководителят на организацията Рафаел Гроси.
Екипът от специалисти ще наблюдава работата в централата и ще оцени опасността от повреда там.
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР