Украинските военнослужещи на източния фронт имат способността и готовността да

...
Украинските военнослужещи на източния фронт имат способността и готовността да
Коментари Харесай

Украински войници са готови да отблъснат руската атака

Украинските военнослужещи на източния фронт имат способността и готовността да отхвърлен всяка офанзива.

Това споделя редови войник Олександър, който стои в окоп на няколкостотин метра от позициите на проруските сепаратисти край Зайцево в Донецки район, предава Телевизия Европа. Украинското военно разузнаване разгласи предходната седмица, че Русия е разположила 92 000 бойци край границите на Украйна и се приготвя за офанзива в края на януари или началото на февруари. Москва отхвърля тези изказвания.

Олександър - боец от украинската войска: " Вражеската артилерия ни обстрелва всеки ден. Предимно в следобедните часове. Опитват се да ни предизвикат да отговорим с по-големи дейности, само че ние им даваме мек отговор. Ако има офанзива, имаме средствата да се защитим. Подготвени сме добре. Всеки ден подготовката ни става все по-добра, обмисляме разнообразни разновидности. Не се опасяваме от офанзиви. "

Украйна, която се стреми към участие в НАТО, упреква Москва, че поддържа сепаратистите в спора в източната част на страната. Русия пък подозира съседката си, че желае да превземе отцепническите територии на изток със мощ, само че украинският президент Зеленски сподели в петък, че Киев няма такива проекти, а реториката на Русия против украинските желания към НАТО е притеснителен сигнал. Украйна получи огромна партида американски муниции и ракети Джавелин по-рано тази година, а настрана армията разполага с минохвъргачки и турски офанзивни дронове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР