Украинските военни завършиха ученията си на танкове Challenger 2 във

...
Украинските военни завършиха ученията си на танкове Challenger 2 във
Коментари Харесай

Украинските военни завършиха обучението си на танкове Challenger 2 във Великобритания

Украинските военни приключиха ученията си на танкове " Challenger 2 " във Англия. Според The Guardian тези танкове и подготвени за раота с тях екипажи ще дойдат в Украйна в точния момент за готвещата се пролетна контраатака.
 
" Наистина е вдъхновяващо да следим решителността на украинските бойци, които са приключили образование на английските танкове " Challenger 2 " на английска земя. Ще продължим да ги поддържаме и ще създадем всичко допустимо да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс, който, апропо, предходната седмица посети подготвителните полигони, където украинските военни са се обучавали.
 
Танкистите са на образование от втората половина на януари. Те дойдоха във Англия, откакто министър председателят Риши Сунак стана първият европейски политик, който разгласи предаването на танкове на Украйна. Британското министерство на защитата не дава информация къде тъкмо се намират квалифицираните за Украйна танкове Challenger 2.
 
Екипажите бяха подготвени, наред с други неща, да ръководят тези танкове, да ги насочват, да поразявт цели с тях, както и да командват взаимоотношението им с украинските подразделения. Министерството на защитата означи, че украинските танкисти са изненадали с уменията си.
 
" За екипа на Центъра за бойни маневри беше чест да организира това образование на нашите украински сътрудници. Всички бяхме извънредно впечатлени от демонстрираното равнище на подготвеност и не се съмняваме, че нашите другари ще употребяват най-ефективно танковете Challenger 2 в бъдещи борби, когато ще се бият за родината си ", сподели лейтенант Джон Стоун, който управлява подготвителната задача.
 
Британското министерство на защитата добави, че тези танкове ще дадат на Украйна " постепенна смяна в качествата " на бойното поле с достъп до една от най-съвременните и най-модерни средства за стрелби.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР