Украинските военни твърдят, че 5710 руски войници са били убити

...
Украинските военни твърдят, че 5710 руски войници са били убити
Коментари Харесай

Украйна е избила 5700 руски войници за пет дни

Украинските военни настояват, че 5710 съветски бойци са били убити през първите пет дни на съветската инвазия в страната, съобщи Би Би Си.

Във видеосъобщение, оповестено в обществените мрежи, представител на Генералния щаб на Украйна добави, че над 200 съветски бойци са били пленени от украинските сили. Унижощени са 198 съветски танка, 29 самолета, 846 бронирани машини и 29 хеликоптера. В неделя публични лица в Москва бяха принудени да признаят, че техните сили са понесли загуби, откакто дни наред твърдяха, че няма убити съветски бойци.

Европейският съюз вкара наказания против 26 видни руснаци, измежду които е и представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи " Ройтерс ", като се базира на решение, оповестено в Официалния вестник на Европейски Съюз. Санкциите са въведени по отношение на съветското навлизане в Украйна. В санкционния лист са включени олигарси и предприемачи, настоящи в сферите на петрола, банковото дело и финансите, а също по този начин членове на съветското държавно управление, високопоставени военни и " пропагандисти, съдействали за разпространението на антиукраинска агитация ", съобщи Европейският съюз

Сред включените в листата са ръководителят на държавната петролна компания " Роснефт " Игор Сечин и изпълнителният шеф на енергийния колос " Транснефт " Николай Токарев. В листата са също олигарсите Алишер Усманов, Пьотър Авен и Александър Пономаренко, банкерът Михаил Фридман, вицепремиерът Дмитрий Чернишенко, други членове на съветското държавно управление и известни публицисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР