Украинските военни съобщиха, че през изминалия ден са били убити

...
Украинските военни съобщиха, че през изминалия ден са били убити
Коментари Харесай

Украйна обяви, че за ден са били убити 800 руски войници


Украинските военни оповестиха, че през миналия ден са били убити 800 съветски бойци, най-много в боеве в източната област Донецк.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8786
В постоянния си утринен бюлетин за боевете украинската войска съобщи, че съветските сили са съсредоточени върху офанзивата против Бахмут и офанзивите против регионите на Авдеевка и Купянск са били несполучливи.

Според информацията през вчерашния ден са били унищожени повече от 800 съветски бойци, един аероплан, хеликоптер и три танка.

Съобщава се и за неизяснен брой цивилни жертви вследствие на съветски въздушни и ракетни офанзиви против Бахмут, който значително е опустошен, и против два други града в региона на Донецк - Константиновка и Курахове.

В телефонен диалог нощес френският президент Еманюел Макрон е споделил на украинския си сътрудник Володимир Зеленски, че държавното управление му ще изпрати леки бойни бронирани машини, с цел да помогне във войната против Русия. Засега няма детайлности за размера или периодите на плануваните доставки.

Зеленски от своя страна е благодарил на Макрон, а в късното си видеообръщение украинският президент съобщи, че френското известие демонстрира нуждата други страни да дават по-тежки оръжия.  

" Това е нещо, което изпраща явен сигнал към всички наши сътрудници - няма рационална причина, заради която Украйна към момента не е снабдена със западни танкове. И това е доста значимо за възобновяване на сигурността за всички украинци и мира за всички европейци. Трябва да сложим завършек на съветската експанзия още тази година и да не отлагаме нито една от отбранителните качества, които могат да ускорят провалянето на терористичната страна ", отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР