Украинските военни са поразили пътния мост на язовир Нова Каховка,

...
Украинските военни са поразили пътния мост на язовир Нова Каховка,
Коментари Харесай

Мостът в Нова Каховка свален от втори опит

Украинските военни са поразили пътния мост на язовир " Нова Каховка " , той е изведен от строя, оповестиха от оперативното командване на украинските въоръжени сили " Юг ".

" В рамките на осъществяването на дилемите за пукотевица на ракетните и артилерийските подразделения мостът на язовир " Нова Каховка " е бил ударен с контролно устройство.



По-рано съветските държавни медии оповестиха за обстрел в региона на Нова Каховка . Според тяхната версия територията наоколо до водноелектрическата централа в Херсонска област е била обстрелвана от украинската войска със системи HIMARS . В същото време представителят на окупационните управляващи, Кирил Стремусов, твърди, че мостът не е бил развален.

На 10 август Оперативното командване " Юг " също заяви, че мостът в Нова Каховка е бил изключен, само че по-късно в обществените мрежи се появиха фрагменти, на които се вижда, че макар повредата мостът към момента се употребява.

В Херсонска област има единствено три пресичания на Днепър: Антоновскията мост покрай Херсон, Антоновският железопътен мост на 6 км и язовирът Каховка в Нова Каховка, на още 70 км.

Обходният път минава през друга река - този път Ингулец - над която има единствено един мост в село Дарьовка.

С обстрела на тези пунктове украинските военни се стремят да пресечен снабдяването на съветската войска на десния бряг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР