Украинските военни продължават да затягат обръча около руските части в

...
Украинските военни продължават да затягат обръча около руските части в
Коментари Харесай

5000 руски военни са обкръжени в град Лиман в Донецк

Украинските военни не престават да стягат обръча към съветските елементи в град Лиман, намиращ се в Донецка област. Те са на път да си върнат окупираната територия. Междувремено стана ясно, че шефът на Запорожката АЕЦ е задържан от съветските управляващи. А починалите цивилни при ракетна офанзива в Запорожие са 30 души, близо 100 са ранени.  

Украинските елементи не престават офанзивата си на изток.

Над 5000 съветски военни са обкръжени в град Лиман в Донецка област. Войските се обърнаха към своето командване с молба да се изтеглят, само че получиха отвод. Украинският щаб счита, че те ще се пробват да пробият обкръжението или ще се предадат в плен. Украинската артилерия блокира единствения останал път за евакуиране на съветските сили от региона или да получат спомагателни муниции. Според американския Институт за проучване на войната бранителите на Украйна ще отвоюват Лиман до три денонощия, се споделя в информацията.

Междувременно стана ясно, че Русия арестува генералния шеф на украинската Запорожка АЕЦ, която се управлява от Москва.

Игор Мурашов беше арестуван от " съветски патрул " на път от централата към град Енергодар. Автомобилът му е бил спрян, той е изведен от колата и " със завързани очи е отведен в незнайна посока ". Мурашов " носи главната и изключителна отговорност за нуклеарната и радиационна сигурност " на Запорожката централа. Атомната централа се намира в следената от Русия територия на украинската Запорожка област, която Русия в петък анексира дружно с три други територии в Украйна: Донецк, Луганск и Херсон.

Ударът по колона от цивилни коли на границата сред следените от Украйна и Русия зони в Запорожка област е довел до гибелта на минимум 30 убити, измежду които и деца.

 
Това е отговорът на Русия за триумфа на нашата войска в Харковска област и за триумфа на нашата войска край Лиман. И това е един тип безпомощен отговор на съветската войска, професионалната втора войска в света против нашия и цивилизования свят.
Денис Монастирски, министър на вътрешните работи на Украйна
Врагът стартира този ден с съзнателно и безусловно пресметнато ликвидиране на украинци в Запорожие. Ракетна офанзива против цивилен конвой. Към този миг има 30 починали. Почти стотина души са ранени. Нечовешко. Вечна памет на всички починали при съветските терористични офанзиви.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Пътят на Украйна е явен. Това е пътят на независимостта, териториалната целокупност, интеграцията с цивилизования свят и общественото развиване. Пътят на нашия зложелател също е изцяло явен - проваляне, позор и наказание, добави Зеленски.

 
В Москва се разигра още един фарс. Там се празнуваше нещо. Там нещо се скандираше. Пяха на площада. Говореха за Запорожие. Псевдореферендумите са детайли на експанзия против суверенна страна и всеки, който взе участие в организирането или провеждането на този фарс, ще бъде измамен под отговорност.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Въпреки, че е в близки връзки с Русия, Турция стана следващата страна, която отхвърли да одобри решението - Донецката и Луганската национални републики, Херсонската и Запорожката област да се причислят към Руската федерация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР