Украинските военни изчислиха, че 800 руски войници са били убити

...
Украинските военни изчислиха, че 800 руски войници са били убити
Коментари Харесай

Украйна се похвали с над 800 убити руски войници за ден

Украинските военни пресметнаха, че 800 съветски бойци са били убити през миналия ден - най-вече в боевете в Донецка област, оповестява " Ройтерс ".

Новината идва на фона на обещанието на западните съдружници да доставят на Киев бронирани бойни машини, само че не и танковете, които Украйна желае.

По време на постоянния утринен преглед на сраженията украинската войска съобщи, че съветските сили са съсредоточени върху атака в региона на Бахмут и офанзивите им край Авдиевка и Купянск са били несполучливи.

Посочва се, че над 800 съветски бойци, един аероплан, хеликоптер и три танка са били отстранени през вчерашния ден.

????️Artillery of Ukrainian 28th Mechanized Brigade targeting Russians in Kurdyumivka, Oblast.
— MilitaryLand.net (@Militarylandnet)
Съобщава се и за неизяснен брой цивилни жертви вследствие на съветски въздушни и ракетни удари против значително, както и по два други града в региона на Донецк - Константиновка и Курахово.

От своя страна Русия отхвърля да нападна цивилни в " специфичната си военна интервенция " в Украйна.

Вчера почитан чиновник от администрацията на Съединени американски щати даде отрезвяваща оценка на боевете в региона на Донецк, изключително към Бахмут.

" Боевете към момента са много горещи... това, което виждаме в Бахмут, би трябвало да чакаме да го забележим и другаде по фронта и боевете ще продължат през идващите месеци ", уточни той.

Във вечерното си видеообръщение съобщи, че украинските войски отвън Бахмут нанасят многочислени загуби на своите съперници и Русия натрупа свои военни елементи в района.
 Повече от 20 удара нанесла Украйна по съветските войски за денонощие
Повече от 20 удара нанесла Украйна по съветските войски за денонощие

През деня съветските войски три пъти удариха с ракети цивилни обекти

Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр, базирайки се на основната дирекция по разузнаване на своето министерство, написа в " Телеграм ", че забележителните загуби за Русия значат, че евентуално тя ще би трябвало през първото тримесечие на годината.

По данни на губернатора на следената от Русия Запорожка област Егений Балицки украинската артилерия е умъртвила петима души и ранила 15, измежду които четирима чиновници на незабавната помощ, оповестява ТАСС.
 Украйна се похвали с победа след контраофанзива в региона на Бахмут
Украйна се похвали с победа след контраофанзива в региона на Бахмут

Украинските сили са напреднали с 300 метра
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР