Украинските властите съобщават, че руските войски са започнали мащабни атаки,

...
Украинските властите съобщават, че руските войски са започнали мащабни атаки,
Коментари Харесай

Украйна напредва в Донбас, Русия е загубила над 70 000 военни -

Украинските управляващите оповестяват, че съветските войски са почнали огромни офанзиви, пробвайки се да поемат контрола върху целия район Донбас.

“Ситуацията в района е напрегната – обстрелът е непрекъснат по цялата линия на фронта… Врагът употребява и доста въздушни удари “, сподели регионалният губернатор на Донецк Павло Кириленко пред украинската телевизия.

На този декор съветникът на украинския президент Олексий Арестович разгласи във видео, оповестено в YouTube, че руснаците нямат триумфи в Донбас, само че към Харков украинските войски са превзеха град Довхенке и напредват към Изюм

„ Ситуацията е доста забавна. Силите на Украйна се движат доста сполучливо. Опитите на Русия да си върне изгубените позиции са несполучливи. Украйна може в последна сметка да ги обкръжи “, сподели той.

На югоизток основният Антоновски мост над река Днепър в Херсонска област още веднъж беше нападнат от украински сили, опитващи се да пресечен съветските линии за доставки.

Юрий Соболевски, заместник-председател на регионалния съвет на Херсон, който бе свален от власт от съветските окупационни сили, сподели в Telegram, че мостът е бил съществено развален след „ дейности през нощта “. 

Заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по политиката Колин Кал съобщи в понеделник, че Русия е претърпяла сред 70 000 и 80 000 убити или ранени в Украйна. 

Русия е изгубила сред 70 000 и 80 000 души за шестте месеца война в Украйна.

Русия е изгубила сред 70 000 и 80 000 души за шестте месеца война в Украйна. Става дума за убити или ранени съветски бойци, заяви зам.министърът на защитата на Съединени американски щати Колин Кал, представен от интернационалните организации. Според него цифрата е забележителна, изключително като се има поради, че Русия не е постигнала нито една от задачите, сложени от президента Владимир Путин при започване на войната.

Според данните на украинския Генерален щаб убитите съветски бойци са 42640, измежду които 11 генерала. Русия от дълго време не оповестява какви са й загубите.

Ядрена криза около Запорожката нуклеарна електроцентрала

Голямо напрежение има и към Запорожката нуклеарна електроцентрала. В понеделник генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш назова всяка офанзива против централата „ самоубийствена “ и изиска нуклеарните инспектори на Организация на обединените нации да получат достъп до обекта.

Украйна прикани зоната към комплекса да бъде демилитаризирана и Международната организация за атомна сила, нуклеарният наблюдаващ на Организация на обединените нации, да бъде позволена. Русия сподели, че също поддържа визитата на МААЕ, което упрекна Украйна, че блокира. И двете страни упрекнаха другата за офанзивите през уикенда към ядрение комплекса, който към момента се ръководи от украински техници, само че достъпа до централата е в ръцете на руснаците.

Петро Котин, началник на украинската държавна нуклеарна енергийна компания Енергоатом, сподели, че 500 съветски бойци и 50 единици тежка техника, в това число танкове, камиони и бронирани пехотни машини са били в централата.

Ройтерс не съумя да ревизира без значение сметката на нито една от страните.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски прикани за нови западни наказания против съветската нуклеарна промишленост „ поради основаването на опасност от нуклеарна злополука “.

Съединени американски щати да още 4,5 млрд $ финансова поддръжка и 1 млрд $ в оръжия

Съединени американски щати разгласи, че ще изпрати в Украйна още 4,5 милиарда $ финансова поддръжка и 1 милиард $ в оръжия, в това число ракетни муниции с огромен обхват и бронирани медицински транспортни средства. Съединените щати са съдействали с повече от 18 милиарда $ за Украйна единствено през тази година.

Съединени американски щати утвърдиха следващия пакет военна помощ за Украйна на стойност 1 милиарда $, в който влизат муниции за HIMARS, артилерийски оръжия и миномети, противотанковите системи Javelin и AT4, муниции, здравно съоръжение и други Досега американското правителсство е предоставило на Украйна военна помощ за 9,8 милиарда $, се споделя в изказване на държавния секретар Антъни Блинкен.

Междувременно американски арбитър упълномощи прокурорите да конфискуват аероплан Airbus на стойност 90 милиона $, благосъстоятелност на глобения съветски олигарх Андрей Скоч, оповестиха прокурорите в понеделник.

Скоч, член на Думата, долната камара на съветския парламент, в началото беше глобен от Министерството на финансите на Съединени американски щати през 2018 година за хипотетични връзки с съветски проведени незаконни групи. Той беше ударен с нови наказания след нахлуването на Русия в Украйна. Самолетът към този момент е в Казахстан.

Още един от бранителите на " Азовстал " умря в пандиза в ДНР

Междувременно още един от бранителите на " Азовстал " умря в затвор в Донецката национална република. Според ТАСС става дума за участник в " диверсионно-щурмовата формация „ Медведи SS “», който страдал от " наркозависимост, довела до утежняване на хроничните му болести ". На 29 юли в колонията Еленовка, намираща се също на територията на ДНР, при гърмеж починаха 53 военнопленници от " Азовстал ", а над 130 бяха ранени. Руснаците упрекнаха украинската страна, че е обстрелвала колонията с HIMARS. Повечето самостоятелни специалисти и Украйна обаче настояват, че става дума за гърмеж, подложен вътре в помещението. Въпреки обещанията, Русия към момента не е позволила представители на Червения кръст и Организация на обединените нации в Еленовка.

 Зеленски предложи Запада да затвори границите си за всички руснаци.

" Каквито и да са руснаците... дано вървят в Русия... Най-важните наказания са затварянето на границите. Нека живеят в личния си свят, до момента в който не трансформират философията си ", сподели украинският президент в изявление за " Вашингтон пост ". Според него всички руснаци са виновни за държавното управление, тъй като са го избрали и не се борят против него. " Това са единствените способи да повлияем на Путин ", сподели украинският президент.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР